Близько 30 тисяч переселенців вже приїхали на Закарпаття

27 Лютого 2022, 10:10
Близько 30 тисяч переселенців вже приїхали на Закарпаття 582
Близько 30 тисяч переселенців вже приїхали на Закарпаття

Близько 30 тисяч українців, які втікають з небезпечних регіонів, уже приїхали на Закарпаття. Частина із них лишається тут тимчасово, в очікуванні подальшого переміщення закордон, а частина осідає на місці.

Про це повідомили на вечірньому, 26 лютого, брифінгу заступника голови Закарпатської обласної військової адміністрації Петра Добромільського та начальниці управління регіонального розвитку департаменту економічного та регіонального розвитку Закарпатської ОДА Юлії Плиски, – пише Закарпаття Онлайн.

Петро Добромільський поінформував, що обласний гуманітарний штаб працює ефективно, практично цілодобово, опрацьовують інформацію і дзвінки про тих, хто їде на Закарпаття.

Близько 60% із вимушених переселенців прибули в приватний сектор.

Залізниця працює, хоч і важко, завтра очікуємо також багато людей, облаштовуємо додаткові місця для поселення.

Близько 12 тисяч людей у процесі поселення, їх збирають для подальшого перевезення, частину влаштовують завдяки волонтерам. благодійним, релігійним організаціям.

700 людей вже сьогодні будуть відправляти в Чехію, а голова обласної військової адміністрації Віктор Микита проводить перемовини, приватні компанії надають рейс потягами, проводиться також робота з міжнародними благодійними організаціями.

Петро Добромільський подякував за величезну допомогу всім працівникам гуманітарних штабів, ОТГ, волонтерам, усім закарпатцям.

 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024