«Бієнале сучасного мистецтва»: Держмистецтво пропонує обговорити зміни Положення про конкурс

17 Лютого 2022, 18:03
Музей Корсаків 890
Музей Корсаків

Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти підготувало пропозиції щодо змін Положення про конкурс-фестиваль творчої молоді «Бієнале сучасного мистецтва» та пропонує їх для громадського обговорення.

Про це журналістів Район.Культура повідомила прес-служба агенства.

Пропозиції розроблено за участі робочої групи Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти «Екосистема актуального мистецтва в Україні», до складу якої увійшли провідні митці, мистецтвознавці, арт-менеджери, куратори, дослідники.

Вищезазначені фахівці здійснили аналіз проведення Бієнале минулих років, а також дослідили міжнародну практику проведення таких заходів у сфері сучасного мистецтва та запропонували переглянути чинний формат заходу шляхом удосконалення процесу підготовки та проведення Бієнале в Україні.

Нагадаємо, що продовж трьох місяців – з 16 липня по 25 вересня 2022 року проходитиме перша Луцька міжнародна бієнале сучасного мистецтва. Музей сучасного українського мистецтва Корсаків та ще 10 локацій міста зустрічатимуть сотні митців, галеристів, арт-дилерів, кураторів, мистецтвознавців, поціновувачів мистецтва зі всього світу.

Організатори Луцької бієнале вже оприлюднили програму заходу, яка складатиметься з шести блоків. Темою основної програми Бієнале буде «Полігон». 

До слова,  у лютому Луцька міжнародна бієнале сучасного мистецтва оголошує відкритий конкурс на участь. Приймання заявок триватиме з 15 лютого до 15 квітня 2022 року. Терміни виставки проєкту: 16 липня –  25 вересня 2022 року.

Читайте також: У Луцьку відбудеться міжнародна бієнале сучасного мистецтва

Зауваження та пропозиції щодо змін Положення про конкурс-фестиваль творчої молоді «Бієнале сучасного мистецтва» від Агенства Держмистецтв приймаються до 7 березня 2022 року включно на електронну адресу: [email protected] у формі порівняльної таблиці (форма додається).

Надані пропозиції та зауваження розглянуть під час доопрацювання змін до Положення.

Результати консультацій з громадськістю буде розміщено на офіційному вебсайті Держмистецтв.

Відповідальна особа за проведення консультацій – головний спеціаліст відділу візуальних мистецтв департаменту мистецтв Держмистецтв Наталія Пашкова: (044) 202 13 90;  [email protected].

Читайте також: «Культура – це очі країни. Дивляться в очі», – Павло Маков

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024