Скандал Євробачення: Ярослав Лодигін вибачився перед Kalush Orchestra

14 Лютого 2022, 20:30
Kalush Orchestra 1608
Kalush Orchestra

Голова оргкомітету Нацвідбору на Євробачення-2022, член правління Суспільного Ярослав Лодигін готовий піти у відставку, щоб підтвердити чисту репутацію Суспільного та просить вибачення у Kalush Orchestra.

Про це він заявив під час пресконференції навколо ситуації за результатами конкурсу.

За словами Лодигіна, для нього довіра до Суспільного як інституції – головна причина, чому він працює у компанії:

«Зараз бачу від суспільства, вираженого у наглядовій раді НСТУ, сигнали недовіри щодо моєї роботи, я згоден прийняти таку аргументацію, якщо до моєї роботи є недовіра. Я готовий подати у відставку, щоб підтвердити криштально чисту репутацію Суспільного у цій справі», – сказав він.

Читайте також: Alina Pash виступала у Криму: чи порушує це правила Євробачення

Також він вибачився, якщо образив когось своїм коментарем – йдеться про фразу про «гори й ліси» на адресу виступу Kalush Orchestra. Нагадаємо, коментуючи виступ гурту, Ярослав Лодигін сказав: «Ми вже декілька разів представляли себе як Україна, як українці, як такі люди з лісів, люди з гір в цьому випадку».

«Я допускаю, що мені не вистачило точності у формулюванні», – сказав член правління НСТУ. 

Він додав, що коментуючи виступ гурту, не мав на увазі ніяких географічних факторів – що хтось із гір чи лісів. 

«Це метафора, якою я намагався пояснити свої відчуття від того, що побачив. У моїй оцінці мова йшла про відчуття того, як ми репрезентуємо Україну», – пояснив голова оргкомітету нацвідбору.

Читайте також: Аліна Паш поїде на Євробачення-2022: думки людей

«Я свою оцінку давав перш за все як член журі, як митець, як продюсер, ця оцінка безумовно є суб’єктивною. І я на це маю право», – сказав він.

Читайте також: Kalush Orchestra заявили про фальсифікацію результатів Нацвідбору Євробачення-2022

За словами Лодигіна, під час оцінювання він зважав, яке місце Україна посяде на Євробаченні-2022 у Турині, наскільки модерно і гідно буде представлена країна. На його думку, в Аліни Паш був найкращий номер, і це підтверджують єврофани і букмекери. Також він сказав, що кілька фіналістів мали кращий вигляд за Kalush Orchestra. 

Читайте також: «Какаяразніца» на Євробаченні

Суспільне не підписуватиме угоду щодо участі у міжнародному Пісенному конкурсі Євробачення з переможницею Національного відбору до завершення перевірки та з’ясування фактів.
 
«Якщо будуть виявлені факти обману, ми будемо змушені дискваліфікувати Аліну і тоді будемо розмовляти з артистом, який посів друге місце», – зазначив Ярослав Лодигін.

 

Голова правління НСТУ Микола Чернотицький заявив, що не підпише угоду, доки прикордонна служба не підтвердить, чи довідка Аліни Паш про відвідування Криму дійсна або фальшива.

Читайте також: Чи була Alina Pash у Криму: Суспільний мовник перевіряє інформацію

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024