Студентка з Луцька створює стікери про політиків та культурних діячів

13 Лютого 2022, 12:58
Стікерпак Уляни Благовірної 1154
Стікерпак Уляни Благовірної

Студентка Волинського національного університету Уляна Благовірна, створила серію картинок-наліпок з українськими письменниками, політиками, художниками, громадськими діячами. Кожну роботу доповнює коротким текстом-описом.

Про це пише Суспільне. 

Як розповіла лучанка, над стікерпаками працює у вільний від навчання час, проте робочий інструмент для створення ілюстрацій – планшет – завжди бере з собою, аби в перервах малювати ескізи в графічному редакторі.

Зі слів Уляни Благовірної, на створення однієї наліпки витрачає дві-три години.

«Я малюю все життя, скільки себе пам’ятаю. Ідея з цими персонажами – українськими літературними героями та письменниками – виникла як бажання створити щось таке, щоб поширювати українську культуру в медіа», – зазначила дівчина.

Першим дівчина намалювала Тараса Шевченка. Зараз у її колекції приблизно 30 персонажів: історичні й політичні діячі, художники, письменники, науковці. У виші Уляна Благовірна вивчає іноземні мови.

Читайте також: «Нормально хіпував», – Влодко Кауфман про Тараса Шевченка

«Англійську, французьку і німецьку. Мені здається вивчення мов є дотичним до будь-якої сфери. І коли ми говоримо про українську культуру, то її важливо поширювати не тільки в Україні, а на весь світ. І мова – це те, що дозволяє це робити», – каже лучанка.

Тема курсової роботи, яку студентка готує зараз, пов’язана з її мальованими персонажами, котрі ілюструватимуть наукову працю, – каже дівчина. Уляна Благовірна додає: бере участь у літературних конкурсах і мріє зробити українців впізнаваними у світі за допомогою сучасних технологій та інтернету.

Читайте також: Українці чинитимуть опір: художник Тітов створив Луцьку і Рівному логотипи-мечі

Підтримує Уляну її подруга Тетяна Шевцова, з якою познайомилися під час волонтерської роботи.

 

«Вона нагадує про казковість, чарівність і дитячість, але водночас ця творчість є дорослою і малюнки з таким сенсом, який має значення для нас, українців. Тому дуже захоплююсь», – розповіла подруга.

Любов до читання, української культури та літератури прищепили батьки. Тато Максим Благовірний розповів, що пишається талантом старшої доньки та радіє, що молодші діти беруть із неї приклад.

«Для мене так само було сюрпризом, що вона з малювання абстрактного перейшла і я побачив її наліпки патріотичного спрямування. Я щиро зрадів, відразу випросив собі декілька наліпок, наліпив собі на ноутбук, роздав меншим дітям», – зазначив лучанин.

Зі слів Уляни Благовірної, персонажі на стікерах молоді, мають хороший і бадьорий вигляд, оскільки таким був творчий задум. Читайте також: «Як машина часу», – Павло Маков про артбук

«Це була одна із моїх задумок таких і завжди, коли я пишу тексти про них, то пишу їх в теперішньому часі, так, ніби ці всі люди досі є. Тому що я думаю, що всі вони досі є і будуть жити, поки живе Україна, тобто вічно!», – говорить студентка.

Нині студентка планує створити наліпки із українськими сучасниками. Додає, що хоче зобразити героїв Революції Гідності, письменників Оксану Забужко, Макса Кідрука, Сергія Жадана та інших українців, які розбудовують державу.

Читайте також: Не закуті в іконостас. Олександр Грехов про «живу» Лесю та святкування ювілеїв

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024