Неповерхневі інтерв'ю. Відгук про «Розмову в Музеї Корсаків»

12 Лютого 2022, 16:00
Культурогиня Світлана Федонюк – авторка і ведуча програми "Розмова в Музеї Корсаків" ВІДЕО 3370
Культурогиня Світлана Федонюк – авторка і ведуча програми "Розмова в Музеї Корсаків"

«Розмова в Музеї Корсаків» – це справді глибокі і цікаві розмови про роль митця і мистецтва, зв'язок митця і суспільства, місце української культури у світі.

Так вважає виконавча директорка Інституту демократії імені Пилипа Орлика Світлана Єременко та на своїй сторінці у фейсбуці порадили подивитися відео чи прочитати тексти від Район.Культура, щоб відволіктися від тривожних переживань сьогодення.

Світлана Єременко — відома українська журналістка, редакторка, медіаекспертка, авторка книги «Живопис як молитва», редакторка книги «Історія світової та української культури», авторка низки мистецтвознавчих статей та рецензій у газеті «День», «Українській літературній газеті», художніх журналах «Музейний провулок», «Артанія», серії матеріалів на радіо «Свобода».

Подаємо відгук Світлани Єременко без змін.

«Волинське інформаційне агентство Район in ua не перестає приємно дивувати. В той час, як багато регіональних видань ледве- ледве животіють, Район жваво розвивається та вигадує все нові і нові напрямки, щоб зацікавити нинішнього вибагливого читача. 

Нова фішка Району Культура – серія відео інтерв'ю з відомими художниками, організовані за сприяння Музею сучасного українського мистецтва Корсаків. 

Важливо, що це не просто поверхові інтерв'ю на рівні: «Чим ви займаєтесь? Які ваші плани на майбутнє?» Це справді глибокі і цікаві розмови про роль митця і мистецтва, зв'язок митця і суспільства; місце української культури у світі; про те, чи може художник бути поза проблемами суспільства; чи є мистецтво антиоксидантом... 

В гостях Району Культура вже побували Павло Маков –  український художни -графік. Автор Національного павільйону України на Венеційському бієнале-2022. 

Цікава розмова з Влодком Кауфманом. Влодко – графік, перформер, експериментатор. У 1992 році Кауфман став головним художником культурологічного фестивалю «Вивих» у Львові.  У 1993 році, разом із однодумцями заснував мистецьке об’єднання «Дзиґа».

А також – відомий скульптор з Донеччини Петро Антип, легендарний Лев Скоп.

Ведуча, мистецтвознавець Світлана Федонюк майстерно розкриває своїх візаві. Вона добре орієнтується у темах, які обговорюються, та все одно ретельно готується до кожного інтерв'ю. 

Отже, друзі, якщо хочете відволіктися від тривожних переживань сьогодення, подивіться ці відео чи прочитайте текст. Впевнена, теми, які піднімаються, будуть цікаві не тільки шанувальникам живопису. 

Те, що робить Район Культура особливо важливо зараз, коли видання все частіше змушені економити і не мають у штаті журналістів, які б окремо писали про театр, живопис, кіно...»

Щоб не пропускати випусків програми Розмова в Музеї Корсаків запрошуємо підписатися на ютуб-канал Район.Культура

Також в ефірі 12 каналу програма транслюється щосуботи о 15:00 і щонеділі о 18:00.

Читайте також: 

«Художник – це ж така зараза, яка «заквацяна» на еґо», – Влодко Кауфман

«Культура – це очі країни. Дивляться в очі», – Павло Маков

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024