У Луцьку бібліотекарок навчали цифрового менеджменту

04 Лютого 2022, 10:33
Тренінг у Луцьку 609
Тренінг у Луцьку
Впродовж трьох днів у регіональному тренінговому центрі Волинської наукової бібліотеки імені Олени Пчілки відбувалось навчання за проєктом «Жінка-лідерка в цифровому просторі».  
 
Про це повідомили на сторінці бібліотеки в фейсбуці.
Учасницями тренінгу в Луцьку стали бібліотекарки трьох територіальних громад: Луцької, Торчинської, Велимченської. Долучилися до навчання й працівниці обласної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки: Софія Ворожейкіна та Ірина Солтис. Саме їм – майбутнім менеджеркам цифрової освіти, Антоніна Букач та Олег Стечкевич – тренери Академії цифрового розвитку, передавали свої знання із цифрових технологій для подальшого використання їх у роботі з відвідувачами.
 
Ця ініціатива здійснюється в межах проєкту UN Women Ukraine / ООН Жінки в Україні «Просування гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок в рамках реформи децентралізації в Україні», який фінансується Міністерством закордонних справ Канади. Партнери проєкту – Міністерство цифрової трансформації України, Академія цифрового розвитку, Українська бібліотечна асоціація.
 
Мета проєкту – допомогти жінкам з вразливих груп населення подолати негативні економічні наслідки всесвітньої пандемії через використання цифрових платформ та інструментів, в тому числі ресурсів порталу «Дія». Проєктом передбачено облаштування у бібліотеках-учасницях громадських просторів для жінок з безкоштовним доступом до інтернету.
 

Бібліотека-філія №6 КЗ «Луцька міська централізована бібліотечна система», яка є і Хабом цифрової освіти, вже отримала спеціальне обладнання, що допоможе налагодити роботу з означеними категоріями відвідувачів, а саме: ноутбуки, проєктор і проєкційний екран, планшети, навушники, вебкамеру, маршрутизатор, спікерфон та штатив.
 
Бібліотекарі означених громад під час навчання набули нових знань менеджерів цифрової освіти і надалі будуть навчати та консультувати відвідувачів, зокрема, жінок в облаштованих у книгозбірнях просторах.
 
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024