У Луцьку відбудеться презентація книги Олександра Волощука

31 Січня 2022, 15:53
Волинський краєзнавчий музей 560
Волинський краєзнавчий музей

У Волинському краєзнавчому музеї презентують книгу Олександра Волощука – «Парагвайське щастя».

Подія відбудеться 3 лютого о 16:00. Про це Район.Луцьк повідомили організатори.

«Парагвайське щастя» — історичний роман чернігівського письменника Олександра Волощука. Ця книга є головним підсумком багатомісячної мандрівки та дослідницької роботи автора у країнах Південної Америки у 2018 році. На прикладі доль головних персонажів книги — переселенців з Волині та їхніх нащадків — Олександр розповів про життя і долі українських емігрантів у далекому Парагваї від моменту переселення в 1937 році до наших днів. 

В романі тісно переплетені історія й людські долі, географія й природа, любов до України та життєвий оптимізм героїв книги. Ця тема в українській художній літературі є малозайманою — до цього про парагвайських українців писав лише волинський письменник Ігор Чуб у повісті «Іларія. Ілюзія».

Книга видана у грудні 2021 року. Одна з перших презентацій «Парагвайського щастя» відбулася 23 грудня в селі Лудин Володимир-Волинського району, в якому автор «поселив» героїв своєї книги в її перших розділах. 

Довідково: Олександр Волощук — мандрівник, журналіст, письменник. Народився 1972 року в Дніпропетровській області, але його рід по батьківській лінії походить з Волині. Живе в Чернігові. З 2002 року багато подорожує по світу, головна тема досліджень під час мандрівок — історія та сьогодення закордонного українства. Відвідав 60 країн світу, є автором 11 книг. 

Читайте також: «Квартирник у Тані Власової»: поетка з Луцька провела літературний вечір

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024