Лучанин потрапив у книгу рекордів України завдяки любовним листам

30 Січня 2022, 17:13
Лучанин потрапив у книгу рекордів України завдяки любовним листам 882
Лучанин потрапив у книгу рекордів України завдяки любовним листам

82-річний лучанин Євген Філіпчук – рекордсмен книги рекордів України. Нагороду отримав за слово «любов». Саме його у студентському листуванні з майбутньою дружиною у понад сотні листів використали більш як сімсот разів.

Про це пише Суспільне.

Старим любовним листам понад 60 років. Це студентське листування Євгена Філіпчука з його майбутньою дружиною Ольгою. Чоловік каже: щороку після навчання в інституті на час літніх канікул приїздив до батьків, на танцях і познайомився з Ольгою.

На час розлуки, відколи починалося навчання, закохані переписувалися. За рік листування обоє написали 102 листи. На 427 сторінках рукописного тексту – 781 раз використали слово «любов».

«У шлюбі народили двох доньок, виховали трьох онуків та четверо правнуків. За студентське листування у сімейних буднях, – каже чоловік, – призабули. Листи знайшла нова власниця дачі, яку продали Філіпчуки. Подзвонила та перепитала, що з ними робити. Євген Олександрович любовні листи забрав».

Три роки тому дружини не стало, тоді Євген Філіпчук почав перечитувати давні листи.

«Сів я за листи, почав їх читати десь о четвертій годині дня і вже спати не лягав. На ранок в мене вже було готове рішення: треба, щоб ці листи почитали люди», – говорить чоловік.

Згодом подав заявку в національний проєкт «Книга рекордів України». 

«Художня рада розглянула і дійшла висновку, що цей матеріал заслуговує на те, що дійсно відповідає рекорду України», – каже офіційний представник Національного проєкту «Книга рекордів України» Віталій Іваницький.

Зараз Євген Філіпчук працює над автобіографічним романом «Нехай розкажуть листи». В основі твору, про найголовніше у його житті – любов.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39