Викладачка Свалявської школи мистецтв отримала престижну нагороду

29 Січня 2022, 14:55
Викладачка Свалявської школи мистецтв отримала престижну нагороду 507
Викладачка Свалявської школи мистецтв отримала престижну нагороду

Відома свалявська художниця та викладачка Свалявської школи мистецтв Ванда Дорош-Майор отримала престижну нагороду за неймовірно ніжний зимовий пейзаж. Свою роботу жінка представила на Всеукраїнському дистанційному конкурсі мистецтв «Зимова казка», організованому творчою спілкою «Асоціація діячів арт-мистецтв України».

Про це дізналася респондентка Район.Свалява.

З 26 листопада по 15 грудня 2021 року на розсуд журі, до складу якого входили майстри народного мистецтва, імениті художники та заслужені діячі культури України, свою творчість у 12-ти різножанрових номінаціях презентували митці із різних куточків нашої держави. 

За словами художниці, зимовий пейзаж, представлений у номінації «Живопис», вона малювала зі свого подвір’я:

«Від друзів, колег та фоловерів, які спостерігають за моїм життям у соціальних мережах, я завжди отримувала захопливі коментарі щодо того, у якій надзвичайно красивій місцевості живу. Тому, коли довідалася про конкурс та його умови, відповідь на питання «Яку роботу надіслати?» не викликало ані найменшого сумніву. Свою нагороду я отримала нещодавно і дуже вдячна організаторам за таку оцінку моєї праці. І місце, медаль та диплом — здобутки, якими щиро пишаюся.

А ще ця перемога вкотре утвердила моє переконання в тому, за що я обожнюю свій дім: у краєвидах, що їх спостерігаю саме з його вікна, я черпаю краплинки натхнення, які щоранку додаю до своєї творчої палітри. Переконана, що якби протягом року мені довелося малювати по одній роботі на день, то у підсумку світ побачив би 365 неймовірних пейзажних полотен, кожне з яких вражало б своєю мистецькою унікальністю», – розповідає свалявчанка. 

Найголовнішими мотиваторами до участі у Всеукраїнському мистецькому конкурсі «Зимова казка» Ванда Дорош називає своїх учнів, адже, як справедливо зауважує викладачка Свалявської ДШМ, аби спонукати дитину досягти чогось, найпершим прикладом наслідування має стати вчитель. 

Читайте також: «Мода на Патика»: як народний художник став успішним

 
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром