У Турійську відбувся допрем'єрний показ фільму «Шлях поколінь»

29 Січня 2022, 12:17
У Турійську відбувся допрем'єрний показ фільму «Шлях поколінь» 539
У Турійську відбувся допрем'єрний показ фільму «Шлях поколінь»

У Турійському міському будинку культури відбувся допрем'єрний показ української художньо-документальної стрічки Михайла Ухмана «Шлях поколінь».

Про це інформують на сайті Турійської селищної ради.

Значна частина фільму відзнята на Вовчаку, чим він особливо цікавий для турійчан. Також участь у зйомках взяли двоє наших земляків Михайло Наумчик та Юрій Прогонюк — турійські вовчаківці, споріднені духом та світоглядом, а от у стрічці вони — у різних таборах.

В основі сюжету цього фільму — події, що відбувалися у двох часових вимірах: під час Другої світової війни, та сьогодення, позначене війною, яку вже восьмий рік веде Росія.

Фільм особливий ще й тим, що у його канву вплетені два живі інтерв’ю із зв'язковою УПА — 93-річною Ганною Абрамчук із позивним «Зелена», яка пройшла сталінські концтабори, та колишнім вояком УПА — 97-річним Степаном Петрашем

До того ж частина акторського складу — учасники російсько-української війни. Вони «розповідають» свою справжню історію, що пробирає до мурашок. У нинішній час, коли у повітрі витає натягнуте до неможливості напруження через загрозу повномасштабної війни, фільм особливо чіпляє, нагадує про багатолітню боротьбу нашого народу, показує його незламність та силу духу, стає ковтком патріотизму.

Після демонстрації кінострічки враженнями поділилися заступник Турійського селищного голови Сергій Власюк, голови Ковельської райдержадміністрації та Ковельської районної ради Ольга Черен і В’ячеслав Шворак. До громади в залі звернувся голова спілки ветеранів АТО/ООС Володимир Сидорук; директор комунальної установи «Вовчак – Волинська Січ» Василь Мазурик; депутат Турійської селищної ради, вовчаківець Андрій Полячук. Планами про майбутні творчі проєкти, які знову ж будуть зніматися частково на Турійщині, поділився співпродюсер фільму «Шлях поколінь», кіборг Сергій Караван.

В той вечір звучало багато теплих слів подяки на адресу усіх, хто допомагав зі створенням кінострічки, адже знята вона за кошти меценатів, патріотів, людей, яких хвилює Україна.

Нині прем’єрні покази відбуваються в різних містах України, а восени 2022 року «Шлях поколінь» має вийти на екрани кінотеатрів.

Читайте також: Дубно: підвели підсумки міського конкурсу творчих робіт на тему патріотизму

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39