«Квартирник у Тані Власової»: поетка з Луцька провела літературний вечір

29 Січня 2022, 17:58
Квартирник у Тані 1067
Квартирник у Тані

Поетка та співачка, уродженка Луцька Тетяна Власова провела «квартирник», присвячений поезії. 

Подія відбулася 26 січня у Києві під назвою «Квартирник у Тані». Журналісти Район.Культура дізналися про це з особистої фейсбук-сторінки мисткині.

Учасникам вечора стали: Сергій «Колос» Мартинюк, Павло Матюша, Анна Малігон, Євгенія Чуприна, Ігор Астапенко, Дмитро Лазуткін, Юрій Строкань та інші. Захід проводився у партнерстві з літературною агенцією OVO.

Журналістка Район.Культура поспілкувалася з Тетяною, і вона розповіла про таємниці організації таких літературних вечорів.

Поетка розповіла, що ідея квартирника виникла ще два роки тому, коли вона вперше зробила подібний захід до дня Тетяни. До слова, тоді це був перший поетичний вечір Тетяни

«Він був саме 25 січня два роки тому. Торік ми пропустили, а цього року я вирішила відновити таку традицію — знову зробити поетичний вечір-квартирник під егідою дня Тетяни. Цьогорічний захід був швидше символічний, тому що ми провели його 26 січня і це було більше схоже на читання, ніж на квартирник. Я думаю, що й надалі ця традиція буде продовжуватися», — розказала організаторка дійства.

Тетяна Власова поділилася, що організовувати цей захід було нескладно, адже у неї за плечима великий досвід проведення різних подій. Тетяна — піар-директорка міжнародного кінофестивалю, тому, за її словами, організаційний процес вже вибудуваний в її голові, вона знає, на які нюанси звертати увагу.

«Я зібрала класну команду, у мене є прекрасні помічниці, які допомагають у цій роботі. Головне все точно спланувати, залучити правильних людей і правильно всіх забрифувати, тоді все вдасться. Те, що ми зробили це з літературною агенцією ОVО, взагалі багато питань зняло, адже в них також є величезний досвід організації подібних літературних вечорів», — додала поетка.

Під час розмови Тетяна розповіла про свої враження від проведеного дійства. Вона зазначила, що все було чудово, адже захід пройшов саме так, як вони з командою хотіли. 

«Загалом було дуже тепло, зворушливо, по-сімейному. Дві години пролетіли взагалі дуже швидко, ми незчулися, як закінчився вечір. До того ж присутні поети були дуже різні. В нас вийшло, що ми й посміялися, й поплакали, це були справжні емоційні гойдалки. Нудно не було», — поділилася Тетяна Власова. 

Також організаторка додала, що не обійшлося й без переживань. Мисткиня непокоїлася щодо того, чи прийде мало людей, або ж навпаки — чи вистачить усім присутнім місця. Проте, попри всі тривоги, гостей було рівно стільки, скільки могло поміститися у приміщенні. За словами Тетяни, був аншлаг, але всі зручно розташувалися.

Серед присутніх був і український співак, лідер гурту «Kozak System», Іван Леньо

«Іван Леньо настільки зворушився цим вечором, що теж читав вірші Андрія Хливнюка й Юрка Іздрика. Він прийшов зі своєю донькою, Маланкою, яка теж пише вірші, і я думаю, що ми будемо її запрошувати вже як авторку на наступні наші вечори», — розповіла Тетяна.

Читали поезії на поетичному вечорі не лише відомі поети й співаки, але й гості, які приєдналися до квартирника. До них долучилася маленька дівчинка Варя.

«Була ще прекрасна семирічна Варя, яка просто підійшла до мене в коридорі з невеличким зошитом, в якому записані її вірші таким дитячим почерком. Вона показала мені свої твори і я їй запропонувала вийти на сцену та прочитати їх. Варя з цим зошитом вийшла й продекламувала свої поезії, що теж стало фішкою вечора і першим виступом майбутньої зірки», — розказала поетка.

Також Тетяна Власова проанонсувала декілька запланованих подій. Зокрема вона розповіла, що 4 лютого у Харкові теж відбудеться квартирник, проте трохи інший. Там вона разом із поетом Павлом Матюшею презентуватиме їх спільний проєкт, що має назву «Хто підглядає за тобою, коли ти спиш».

Не забула поетка і про Луцьк, в якому планує створити подібний захід. 

«Ми вже знайшли дуже класну локацію. Це теж буде такий стильний та креативний вечір. Я сподіваюся, що ми його зробимо в лютому, правда, якщо знайдемо збіг у наших графіках, у моєму і людей з локації», — розповіла Тетяна Власова.

Читайте також: Сергій «Колос» Мартинюк написав нову книгу

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024