У Дубні планують відкрити кімнату-музей відомого мистецтвознавця

28 Січня 2022, 09:23
У Дубні планують відкрити кімнату-музей відомого мистецтвознавця 520
У Дубні планують відкрити кімнату-музей відомого мистецтвознавця

У Дубенському замку планують відкрити кімнату-музей відомого українського мистецтвознавця Бориса Возницького.

Про це повідомляє Державний історико-культурний заповідник Дубна.

Відкриття нового музею планується у квітні, коли в Україні відзначатимуть 96-у річницю від дня народження Бориса Возницького.

«У цій шляхетній справі колектив заповідника міста Дубна дуже розраховує на передачу в майбутній музей особистих речей академіка його донькою Ларисою Разінковою-Возницькою», – йдеться на сайті заповідника.

Читайте також: У Рівному відкрили виставку, присвячену письменнику Олександру Ірванцю

Борис Возницький
Борис Возницький

Довідково: Борис Григорович Возницький – український мистецтвознавець, директор Львівської галереї мистецтв, академік Української академії мистецтв, Герой України (2005), лавреат Національної премії імені Тараса Шевченка (1990), заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ICOM), доктор honoris causa.

Він народився 16 квітня 1926 року у селі Ульбарів, тепер Нагірне, Дубенського району Рівненської області. Активна охоронна діяльність Бориса Возницького розпочалася у 1960-ті роки. Академіка називають «ангелом-охоронцем» українських музеїв та замків, пам'яток культури. Борис Возницький загинув у автокатастрофі 23 травня 2012 року. Похований на Личаківському цвинтарі у Львові.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024