Фольклорний гурт з Підгайцівської громади переміг на всеукраїнському фестивалі

26 Січня 2022, 14:18
Переможці конкурсу 437
Переможці конкурсу

Фольклорний гурт «Козодра» став переможцем Всеукраїнського двотурового дистанційного фестивалю-конкурсу мистецтв «Сяйво первоцвітів» у номінації: Вокал (стилізований фольклор) різновікової категорії.

Про це повідомили 25 січня на сайті Підгайцівської територіальної громади.

Керівник гурту, заслужений вчитель України, Марина Приходько розповіла, що конкурс проходив 9 січня 2022 року за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України та Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень.

Учасниками гурту є 21 дитина — учні Звірівської гімназії.  Це переважно учні початкової школи. Попередньо «Козодра» пройшов відбірковий тур та став учасником ІІ етапу конкурсу «Сяйво первоцвітів». 

«З 60 балів ми набрали 56 та вибороли перше місце. Не вистачило лише 4 бали до гран-прі. Але у колективу ще все попереду. Минуло лише 4 місяці, як ми відновили свою діяльність та ще й зовсім у юному складі», - поділилася наставниця «Козодри».

Марина Приходько розповіла, що гурт існував  понад 9 років, з яких 3 роки та багато напрацювань було втрачено, позаяк не було фінансової підтримки.  Завдяки відновленню фінансування на гурткову роботу у Звірівській гімназії Підгайцівською сільською радою вдалося відновити роботу гурту «Козодра».

Вихованці гурту отримали  кубок та дипломи І-го ступеня. Окрім того, подяку отримала й керівниця Марина Приходько за високий професіоналізм, підтримку та співпрацю в популяризації, відродженні, збереженні та розвитку національної культури серед молодого покоління.

Керівниця гурту розповіла про здобутки та плани: «Наразі це перший конкурс. Паралельно учні стали учасниками Всеукраїнського XVII  (цьогоріч — онлайн) фестивалю Різдвяних піснеспівів. Засновником та організатором фестивалю є настоятель та актив студентсько-викладацького храму преп. Федора Острозького Національного університету «Острозька академія». А незабаром, 7 лютого, відбудеться ще одне конкурсне випробування, адже колектив пройшов до основного туру Всеукраїнського конкурсу «Світ дитинства» в місті Миколаїв. За такий короткий проміжок часу окремі учасники гурту «Козодра» взяли участь та стали дипломантами Всеукраїнського конкурсу мистецтв «Військові обереги» до Святого Миколая. Справжньою зірочкою нашого колективу є Софія Петрова. У конкурсі мистецтв «Сяйво первоцвітів» дівчина здобула І місце у ІІ віковій категорії. У неї є також численні міжнародні перемоги».

Читайте також: Вокальний ансамбль з Любомльщини став призером Міжнародного фестивалю коляди

Фольклорний гурт «Козодра»
Фольклорний гурт «Козодра»

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39