Острог: у Студентсько-викладацькому храмі відбулася спільна молитва за мир в Україні

22 Січня 2022, 17:29
Острог: у Студентсько-викладацькому храмі відбулася спільна молитва за мир в Україні 786
Острог: у Студентсько-викладацькому храмі відбулася спільна молитва за мир в Україні

У студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького відбувся молебень за мир в Україні до Дня Соборності.

У молитві, яку провели 21 січня, узяли участь настоятель храму — протоієрей Василь Жуковський, благочинний Острозької ОТГ Юрій Лукашик, отець ПЦУ Володимир Шевчук (Розваж), священник римо-католицького костелу Острога Вальдемар Шляхта. Про це інформують на сайті НаУОА.

Присутніми були також ректор Острозької академії Ігор Пасічник, міський голова Острога Юрій Ягодка, студенти, викладачі, співробітники університету й містяни.

«Ідея соборності нашого народу особливо проявилася останнім часом під час Майданів, волонтерського руху на захист російської агресії, у спільних зусиллях українців усього світу, спрямованих на утвердження єдності й незалежності нашої держави», – підкреслив у проповіді Василь Жуковський.

Ректор Острозької академії, професор Ігор Пасічник наголосив, що щасливі дні й роки для нашої держави припадають на часи, коли українці були об’єднані.

«Саме тоді ми перемагали ворога під Смоленськом, під Оршею, під Хотином. Річ у тім, що нас, українців, завжди намагалися роз’єднати не тільки географічно, територіально, а насамперед морально, політично, психологічно й духовно. Сьогоднішній молебень і присутність представників провідних конфесій, які є в нашому студентському храмі, продемонстрували, як ми можемо об’єднуватися, передусім духовно. Зараз ситуація в Україні аналогічна. Ми повинні, як ніколи, бути разом. Єднаймося й перемагаймо!» – наголосив Ігор Демидович.

Мер Острога Юрій Ягодка подякував за проведення молебню, а також побажав усім присутнім мудрості в прийнятті рішень, згуртованості й працювати на благо Острозької громади і всієї України.

Читайте також: У Нововолинському палаці культури провели захід до Дня Соборності

 
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024