У Ковелі відбувся фестиваль колядок та щедрівок «З Різдвом Христовим!»

20 Січня 2022, 16:04
У Ковелі відбувся фестиваль колядок та щедрівок «З Різдвом Христовим!» 406
У Ковелі відбувся фестиваль колядок та щедрівок «З Різдвом Христовим!»

Завершенням новорічно-різдвяних свят у Ковелі став фестиваль колядок та щедрівок «З Різдвом Христовим!».

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Мистецьке дійство зібрало майже 300 учасників на сцені Народного дому «Просвіта» віншували колективи громади — з Ковеля, Зеленої, Доротищ, Городильця. Також приїхали творчі гурти з інших громад Ковельського району. Загалом 20 учасників демонстрували свою творчість. За виступами спостерігало журі на чолі з начальником управління культури, молоді та спорту Андрієм Мигулею.

Привітали присутніх зі святами міський голова Ігор Чайка, голова районної державної адміністрації Ольга Черен, голова районної ради В’ячеслав Шворак. Вони побажали  усім миру, міцного здоров’я, благополуччя, успішного, багатого на добрі справи року.

Колядки, щедрівки лунали в цей день особливо урочисто. Вражала їх різноманітність, радувало розмаїття мелодій і щирих віншувань.

Староста Ігор Корнійчук привіз на фестиваль дитячий колектив з Городильця. Вони представили вертеп, який підготували з керівником клубу Вірою Пекалюк. Для дітвори це був перший вихід на велику сцену. Раніше вони виступали лише для своїх односельців. Тож цей досвід сподобався і безумовно запам'ятається надовго, адже публіка надзвичайно тепло приймала їх виступ. 

Керівник колективу з села Годовичі Луківської територіальної громади Тетяна Книш розповідає, що приїхали у Ковель не за перемогою, а за позитивними емоціями.

«Колядки, щедрівки нас збагачують, надають сили, енергії і віри, що все у нашій рідній Україні буде добре», — переконана жінка.

Найбільше глядачів порадував і потішив дитячий колектив «Золота криниця», який приїхав із села Велимче. Вони настільки професійно, надзвичайно щиро і душевно виступили, що журі без жодних вагань визнало їх переможцями. Юні колядники отримали гран-прі фестивалю.

Перше місце здобули фольклорний гурт «Намисто»,  хор «Вишиванка» та дитяча естрадна студія «Надія».

Друге – посіли ансамбль пісні і танцю «Лісова пісня», хорова капела та гурти «Барви» і «Колорит».

Переможці, призери та учасники конкурсу отримали нагороди від управління молоді, культури та спорту.

А його керівник Андрій Мигуля запросив усіх уже на наступний фестиваль, який, на його переконання, стане для Ковельської громади традиційним і збере ще більше коло учасників. 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024