У Рівненській громаді відбулися водохрещенські купання та фестиваль колядок

21 Січня 2022, 10:54
Отець Сергій 388
Отець Сергій

Святкування Водохреща стало доброю традицією у Рівненській громаді, яке щорічно організовують на березі Гущанського озера.

Настоятель місцевого храму отець Сергій освятив воду на озері та за традицією сам прийняв крижану купіль. Опісля зануритися могли всі охочі, яких на березі зібралося чимало. Про це інформують на сторінці Рівненської громади у фейсбуці.

Неподалік, на сцені, розпочалося свято «Від Різдва до Водохреща 2022», де виступали творчі колективи з усіх старостинств громади.

Гостей на святі привітали секретар Рівненської сільської ради Микола Гурко, начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Наталія Даниш, настоятель місцевого храму отець Сергій, які побажали присутнім міцного здоров’я, добробуту, злагоди у сім’ях та, найважливіше, мирного неба над головою.

Потім лунали різдвяні піснеспіви у виконанні гущанського колективу «Опалинка», фольклорного колективу «Коралі» Рівненського сільського будинку культури, фольклорного гурту «Забужанка» Забузького сільського будинку культури, культурного гурту «Смолярочка» столино-смолярського клубу, вокальної групи Полапівського сільського будинку культури «Орхідея».

Усі творчі колективи отримали Дипломи відділу освіти, культури, молоді та спорту за відродження, збереження, розвиток і популяризацію українських різдвяних традицій та участь фестивалі колядок та щедрівок.

На завершення усі разом виконали спільну колядку. Також усі могли зігрітися смачним узваром та поласувати домашніми смаколиками.

Читайте також:  У Згоранах відбулися водохрещенські купання 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024