У прокат вийшов фільм режисерки з Луцька

20 Січня 2022, 17:14
Катерина Горностай 765
Катерина Горностай

В український прокат виходить «Стоп-Земля» — кінострічка, яка є повнометражним дебютом режисерки, уродженки Луцька, Катерини Горностай.

Про це дізналася журналістка Район.Культура.

«Стоп-Земля» — це підліткова драма, в якій порушуються проблеми дорослішання, першої серйозної закоханості, комунікації з оточенням, сприйняття себе та віднайдення свого місця у світі та інші. 

«Коли ми робили цей фільм, це був такий момент піднесення, момент закоханості в це покоління, моєї закоханості точно», — поділилася режисерка на офіційній сторінці фільму у фейсбуці Катерина Горностай своїм коментарем для The Village Ukraine.

Однією з фішок драми є те, що режисерка залучала до зйомок не акторів-професіоналів, а звичайних київських школярів, які до «Стоп-Землі» не мали акторського досвіду.

До виходу в прокат фільм зібрав декілька престижних премій. Першим стрічку відзначив Берлінський міжнародний кінофестиваль (Берлінале), присудивши Кришталевого ведмедя від юнацького журі конкурсної програми Generation 14plus (саме на Берлінале й відбулася прем'єра «Стоп-Земля»), а також фільм виграв головний приз на німецькому фестивалі Fünf Seen Filmfestival, переміг у трьох категоріях на Одеському міжнародному фестивалі та у п'яти категоріях на Національній премії кінокритиків «Кіноколо».

Трейлер кінострічки можна переглянути тут:

Слідкувати за найсвіжішими новинами стрічки можна на її офіційних сторінках у соцмережах Фейсбук та Інстаграм.

Довідково. Катерина Горностай — українська режисерка і сценаристка, членкиня журі кінофестивалю «Wiz-Art» (2014), членкиня Української кіноакадемії (з 2017), лауреатка 71-го Берлінського міжнародного кінофестивалю (2021) та 12-го Одеського міжнародного кінофестивалю (2021).

Читайте також: Закарпатський кінофестиваль запрошує творців відеоконтенту долучитися до конкурсу

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024