У Луцьку перевірять, як використовують бюджет драмтеатр та спортивні школи

20 Січня 2022, 15:12
Обласний драмтеатр 426
Обласний драмтеатр

На Волині проведуть управлінський аудит закладів спорту та культури: першими перевірять обласний драмтеатр та обласну дитячо-юнацьку спортивну школу.

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив заступник голови облдержадміністрації Андрій Ярмольський.

В обласному бюджеті на 2022 рік передбачили 55 млн грн на фінансування спорту і майже 158 млн — на культуру. 

«Мало це чи багато? Звичайно, всі ми хочемо, щоб ці галузі фінансувалися набагато краще. Однак спочатку нам слід розібратися, чи ефективно використовують кошти, які блага за них отримує область», — йдеться у повідомленні.

Від керівництва та депутатів Волинської обласної ради неодноразово звучали зауваження на адресу очільників окремих обласних підвідомчих установ щодо неефективності їх діяльності та непрозорості використання коштів обласного бюджету.

Тому, за дорученням голови Волинської обласної державної адміністрації Юрія Погуляйка, розпочинають управлінський аудит. Перші перевірки торкнуться:

  • обласного музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка;
  • обласної ДЮСШ;
  • інші заклади — за графіком.

За словами Андрія Ярмольського, перевірятимуть все: не лише документацію, а й організаційну структуру, ефективність управління, бачення перспектив розвитку, реальні результати.

«Якщо в когось є факти про порушення або зловживання, що мають місце в комунальних закладах, прошу повідомляти. Наше завдання — налаштувати в комунальних закладах ефективний менеджмент! Про результати будемо доповідати депутатам та громадськості», — йдеться  у повідомленні.

Читайте також: На фестивалі «Різдвяні піснеспіви» виступили 50 колективів громад

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024