У Радивилові пройшов фестиваль «Волинська коляда»

20 Січня 2022, 12:47
«Волинська коляда» / ФОТО Володимир Дзьобак 408
«Волинська коляда» / ФОТО Володимир Дзьобак

В радивилівській етнорезиденції «Ладомирія» відбувся фестиваль «Волинська коляда», де звучали колядки, записані у старожилів.

Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуці засновник громадської організації «Центр дослідження і відродження Волині» Володимир Дзьобак.

Представники із семи різних сіл із трьох ОТГ дослідили місцеві колядки, записавши їх у старожилів, і спробували їх відтворити. 

«В когось це вийшло більш вдало, в когось – трошки менше, але усі учасники старалися, усі насолоджувалися колядками своїх колег», – відзначив Володимир Дзьобак.

Вперше аналогічне дійство «Ладомирія» провела у 2014 році на базі шкіл Радивилівського району, чому сприяла тогочасна керівниця освіти району Ковалевська Ірина.

Фестиваль проводили за участі Радивилівського ліцею №1 (керівник Фаєвська Алла) та за підтримки Радивілівської ТГ (голова Микола Карапетян), Крупецької ТГ (голова Віталій Мошкун) і Козинської ТГ (голова Іван Школяр), а також заступника голови Радивилівської ТГ Олександра Пастуха та начальника відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Ірини Ковалевської. З вітальним словом виступив очільник Дубнівської районної адміністрації Всеволод Пекарський і обдарував презентами учасників дійства.

«Цим святом ми започатковуємо дослідження і відтворення усіх найбільш значимих свят року, які побутували в минулому на території Волині. Запрошуємо колективи, громади історичної Волині долучатися до цього процесу. Продовження буде!», – проанонсував засновник проєкту «Ладомирія».

Читати більше: У етнопарку «Ладомирія» відкрили нову локацію

Довідково. Етнорезиденція «Ладомирія» — проєкт, створений у Радивилові, що на Рівненщині, з ініціативи Володимира Дзьобака, засновника громадської організації «Центр дослідження і відродження Волині».

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39