У рівненському «Вересі» буде мовний омбудсман

20 Січня 2022, 14:01
У рівненському «Вересі» буде мовний омбудсман 352
У рівненському «Вересі» буде мовний омбудсман

Рівненський «Верес» посилено працюватиме над тим, аби футболісти розмовляли та давали коментарі пресі української мовою. Для цього в клубі запровадили посаду мовного омбудсмана.

Нагадаємо: наприкінці 2021 року контрольно-дисциплінарний комітет УАФ оштрафував народний клуб на 10 тисяч гривень за коментар, який гравець під час флеш-інтерв’ю за підсумками гри «Верес» – «Динамо» дав російською мовою. 

«Моя особиста позиція така, що якщо футболіст має український паспорт – публічні інтерв‘ю, коментарі офіційному мовнику, представникам ЗМІ – він повинен давати українською мовою», – коментував ситуацію президент РНК Іван Надєїн.

Під час загального збору команди напередодні другою частиною чемпіонату Надєїн ще раз наголосив футболістам, що відтепер представники клубу повинні давати інтерв’ю та коментарі українською. Ба більше, тепер у «Вересі» буде мовний омбудсман.

Функції «мовного наставника» виконуватиме капітан команди Богдан Когут.

«Богдан Когут має авторитет в команді. Він україномовний. Тому допомагатиме іншим, позитивно впливатиме на інших футболістів», – уважають у «Вересі.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром