У луцькій бібліотеці читачі оглядали нові книги

19 Січня 2022, 12:49
У луцькій бібліотеці читачі оглядали нові книги 415
У луцькій бібліотеці читачі оглядали нові книги

У Волинський обласній бібліотеці для юнацтва, що в Луцьку, організували знайомство читачів із новими книгами та влаштували сюрприз.

Про це пише «Суспільне».

Для відвідувачів заходу організатори підготували сюрприз — у книги заховали чотири запрошення в театр. За словами директорки бібліотеки Алли Єфремової, усього на відкритому огляді україномовних видань представили 684 книги, які надійшли безплатно за державною програмою Українського інституту книги.

Серед книг — дитяча й доросла художня література, комікси, книжки для підлітків, видання про бізнес, політику, історію, наукові винаходи.

Серед тих, хто знайшов квитки, читачка Зарина Дацик. Каже: подарунок, якому зраділа, знайшла у книжці, яку обрала для своєї доньки.

«Мене, в першу чергу, як молоду маму цікавить дитяча література. Моїй дитині зараз 11 років, і ми завжди говоримо про те, що означає той чи інший етап. Зараз вона цікавиться питаннями любові. Тому я взяла цю книжку і для себе знайшла сюрприз», – додала Зарина Дацик.

Наймолодший відвідувач огляду нових книг — десятирічний Володимир Каліш, який веде свій YouTube-канал про книги. Володимир розповів, що має майже 900 підписників, а сьогодні у бібліотеці знайшов книги, про які розповідатиме своїм глядачам.

«Мене зацікавила суть по швидкому переказу і тут всередині комікси. Комікси я не так часто читаю, але цей гарний. Потім «Супертато» — хочеться почитати її тут, тому що вона не дуже велика. Тут багато книжок, які мені сподобалися і є трішки таких, які я читав», — зазначив школяр.

Володимир Каліш
Володимир Каліш

Вдруге такий захід у Волинський обласній бібліотеці для юнацтва відвідала лучанка Юліана Монатік, яка приходить за книгами з першого класу. Школярка каже, що любить пригодницькі книги і фентезі.

«Мені сподобалась книга «Аптека ароматів». Знайшла книгу «Злочини Ґріндельвальда» за мотивами «Гаррі Поттера» — це моя чи не улюблена серія. Є нові частини коміксів, які були того разу, і дуже класно, що бібліотека має продовження», — каже дівчина.

Лучанка Юлія Мамчур, яка побачила оголошення про огляд нових книг, прийшла на захід і записалася читачкою бібліотеки, розповіла, що здебільшого як мама звертає увагу на дитячу літературу.

«Старалась підібрати книжки, які будуть цікаві моїм дітям. Для меншенького — комікси, для дівчинки — книжки про розвиток. Можливо, ще й собі буду брати, бо дуже гарних книг», — зазначила жінка.

За словами керівниці книгозбірні, майже 700 нових видань у Волинський обласній бібліотеці для юнацтва стали одним із найбільших поповнень фонду. Торік за гроші з власного фонду закупили 145 видань.

Алла Єфремова додала, що книги отримують у подарунок, зокрема від читачів та підписників сторінки бібліотеки у соцмережі, за останні 2,5 місяці надійшло більше 200 видань.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024