В США шукають маловідомих українських музикантів

18 Січня 2022, 17:49
Чикаго, США 913
Чикаго, США

Василь Стецюк народився в Україні, живе у Чикаго та збирає власний фонд української музики, задля її популяризації серед української діаспори в США.

Він створив сторінку в фейсбуці, де кожен охочий може написати про свою творчість або ж просто повідомити про улюблених музикантів. Журналістка Район.Культура поспілкувалась із Василем.

«Живучи тут в США, я побачив, що українці котрі довго тут живуть або народились тут, мало що знають про українські гурти. Тобто про великі і відомі знають всі, але в Україні є багато малих цікавих гуртів, корті не такі популярні за кордоном», – поділився  Василь Стецюк. 

За словами хлопця, з іншої сторони йому просто захотілось допомогти малим українським гуртам. 

«Слухачі в США, мабуть, більш охоче будуть купувати музику, ніж в Україні. Тому я надіюсь, що знайомлячи українців в США з новою українською музикою, у гуртів буде більше прослуховувань і покупок альбомів», – каже Василь.

Василь Стецюк
Василь Стецюк

За його словами, в американських містах зі значною українською діаспорою щороку організовують фестивалі й запрошують постійно одних і тих самих співаків, чи гурти з України. 

«От третя причина – мені захотілось трохи популяризувати українську музику. З надією, що сюди колись будуть запрошувати нові цікаві гурти», – додав Василь Стецюк.

Група українця називається «Discover Ukrainian Music 🇺🇦». Кожен хто хоче популяризувати місцеву маловідому музику, може взяти участь в обговореннях, додати матеріали із музикантами, які опрацюють модератори.

«В фейсбучній групі можна зробити пост. Я не раз думав що фейсбук-група, мабуть, не ідеальний метод для популяризації сучасної української музики, але це єдине на що є час/можливість», – пояснює Василь Стецюк.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024