Творчі колективи Боратинської громади виступали на обласному фестивалі

11 Січня 2022, 14:11
Виступ на фестивалі 418
Виступ на фестивалі

Творчі колективи Боратинської громади виступили на  обласному фестивалі різдвяних святково-обрядових дійств «Три празники в гості». 

Про це йдеться на сайті Боратинської сільської ради.

У Волинському музично-драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка 9 січня відбувся обласний фестиваль різдвяних святково-обрядових дійств «Три празники в гості». На фестивалі виступали 25 кращих фольклорних, музичних, вокальних колективів з різних куточків Волині.

Боратинську громаду на заході  представляли зразковий аматорський ансамбль народного танцю «Вертуни» БК з села Гірка Полонка (керівник – Вікторія Лопанова) та народний аматорський колектив «Вербиченька» БК з села Гірка Полонка (керівник – Лариса Бондарук).

Окрім обрядової містерії, діяла мистецька акція (виставка), на якій глядачі могли помилуватися новорічно-різдвяною атрибутикою. Особливу увагу було акцентовано на представленні різдвяних зірок, виготовлених відповідно до народних традицій кожного регіону. Фестиваль різдвяних святково-обрядових дійств «Три празники в гості» є традиційним і відбувається задля збереження і відродження нематеріальної культурної спадщини, поширення українських, зокрема волинських різдвяних традицій, звичаїв та обрядів.

Організатори обласного фестивалю різдвяних святково-обрядового дійства – управління культури, з питань релігій та національностей обласної державної адміністрації, Обласний науково-методичним центр культури.

Читайте також: У Луцьку виконають колядки та щедрівки, які записали з голосу Лесі Українки

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром