«Три празники в гості»: аматорські колективи з Іваничівщини представили Волинь на обласному фестивалі

10 Січня 2022, 15:16
«Три празники в гості»: аматорські колективи з Павлівщини представили Волинь на обласному фестивалі 654
«Три празники в гості»: аматорські колективи з Павлівщини представили Волинь на обласному фестивалі

У Волинському музично-драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка відбувся обласний фестиваль  різдвяних святково-обрядових дійств «Три празники в гості».

Активність провели 9 січня. Про це йдеться на сайті Павлівської громади.

«Обласний фестиваль «Три празники в гості» – це свято, де оживають народні традиції і обряди наших прабатьків,  повертаючи нас до своїх витоків. На цьому дійстві завжди панує особлива святкова атмосфера, адже це щирий народний празник, якого чекають протягом року і діти, і дорослі, це справжні народні гуляння із колядками, щедрівками, йорданськими піснями», – йдеться у повідомлненні.

У святковому дійстві брали участь 29 колективів з різних куточків Волині. Серед них, мали честь представити Павлівщину народний аматорський фольклорно-етнографічний колектив «Берегиня» Будинок Культури села Жашковичі (керівниця Наталія Мельничук) та народний аматорський вокальний ансамбль «Вінок з барвінку» клубу Радовичів (керівниця Зоя Гурська).

Під час різдвяного дійства діяла мистецька акція (виставка), на якій глядачі могли помилуватися новорічно-різдвяною атрибутикою. Особливу увагу було акцентовано на представленні різдвяних зірок, виготовлених відповідно до народних традицій кожного регіону. Захід є традиційним і відбувається задля збереження і відродження нематеріальної культурної спадщини, поширення українських, зокрема волинських різдвяних традицій, звичаїв та обрядів.

Організатори обласного фестивалю різдвяних святково-обрядового  дійства – управління культури, з питань релігій та національностей обласної державної адміністрації, Обласний науково-методичним центр культури.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024