ТОП-10 пісень 2021 року від виконавців з Волині та Рівненщини

31 Грудня 2021, 10:00
Пісні року 3164
Пісні року

Цього року виконавці з Волині та Рівненщини тішили прихильників новими хітами та кліпами, дивували експериментами та життєвими історіями. Цього року з'являлись нові зірки та відновлювали роботу забуті гурти.

Редакція Район.Культура підібрала десятку треків та відеокліпів улюблених виконавців, які відзначились цього року. У ТОПі сумна, життєвствердна та святкова музика. 

Найсумніша пісня року – «Зовсім не боляче» гурту Фіолет. 

Гурт «Фіолет» у серпні випустив кліп на пісню «Зовсім не боляче», відзнятий на плівку. Режисером став Віталій Карабань, операторка — Іванна-Катерина Яковина. Головну роль зіграла Альбіна Гончар. Монтаж виконав Олег Шабат.  

За словами Сергія Мартинюка, пісня «Зовсім не боляче» стала своєрідною епітафією історії стосунків, яка тривала сім років. Пісня написана в один із найважчих життєвих періодів його життя. 

Найтанцювальніший трек року – «Магніт» гурту ФлайzZza. 

«Магніт» – прем'єра 2021 року. Вперше пісню виконали на фестивалі «Бандерштат». Танцювальний і потужний трек з яким ФлайzZza продовжила експериментувати та комбінувати музичні стилі. Цього разу ФлайzZza вперше попрацювала з цікавим луцьким аранжувальником, звукорежисером і продюсером гурту «One Light Inside» Сергієм Марковим.

Найбільш сонячний трек – «Feels Like Summer» виконавця DOVI

Після попереднього синглу «Жити лиш в тобі» з паузою майже в цілий рік, молодий виконавець з Ковеля DOVI повернувся з низкою синглів. Він запевняє що це буде супер якісна «Україно – європейська» музика. 22 жовтня вийшла перша прем‘єра – реліз під назвою «Feels Like Summer»

Композиція насамперед про те саме відчуття літа в серці, про те коли людина по справжньому любить, неважливо де вона знаходиться і в яку пору року, вона все одно відчуває в серці літо – «Feels Like Summer».

Разом із піснею виходить кліп, ідея якого з‘явилася під впливом творчості Джона Мейера.

Найчуттєвіша пісня року – «Гасли ми» Олександра Положинського та гурту «Був'є»

Пісню під назвою «Гасли ми» та відеокліп до неї презентували Олександр Положинський та гурт «Був'є» 5 листопада.  За словами виконавця, пісня «Гасли ми» стала однією з 13 композицій третього студійного альбому гурту. 

Відео створили Vetra&varvara. Головну роль у кліпі зіграла Вікторія Королюк. 

Аранжування, запис, саунд-продюсування треку зробив Роман Сорока. Гітара – Вадим Захарченко. Авторами музики є Олександр Положинський і Роман Сорока. Слова написав Олександр Положинський. 

Найдобріша після року – «Не бий собаку» Skofka. 

Репер зі Здолбунова Skofka випустив новий трек під назвою «Не бий собаку». Відеокліп на пісню він відзняв у притулку для собак «Сіріус», що біля Києва. Відео на Youtube-каналі Skofka з'явилось 12 листопада.

В дописі під відео репер розповів, що також має собаку з притулку. Звати його «Майк».

Найжиттєствердніша пісня року – «Живи» Христина Панасюк. 

Рівненська співачка та волонтерка Христина Панасюк, яка з самого початку російської агресії підтримує українських воїнів у зоні бойових дій, презентувала свій новий альбом «Живи». Це п'ятий за ліком альбом співачки, він містить 13 авторських пісень, написаних у 2020-21 роках. Як розповіла Христина Панасюк, ці пісні – різні, але їх об'єднує тематика любові та війни.

Співачка-волонтерка побувала майже в усіх гарячих точках Донбасу. За її словами, пісні написані на прохання бійців та волонтерів, тому мають присвяту певній бригаді чи батальйону. Є пісні-присвяти дружин своїм коханим на фронті, і пісні-подяки чоловіків дружинам, які вірять в них і підтримують.

З 2014 року Христина Панасюк дала понад триста концертів на сході.

Найоригінальніша після року – «01001» Morphom. 

Уродженець Ковеля Morphom випустив закодовану пісню. Це трек «01001». Реліз відбувся 3 грудня. У новій композиції немає тексту пісні.

«Я так розумію трек для людей з високим iQ, йду вивчати числа. Найс», «Цілий трек був в очікування тексту. Як для мене це щось новеньке серед твоєї музики, круто!!», – відреагували користувачі мережі на незвичний трек від Morphom.

Наймотиваційніша після року – «Номер Один» гурту Farinhate. 

Рівненський альтернативний гурт Farinhate випустив новий кліп на пісню «Номер Один» з зіркою спідвею Марком Левішиним в головній ролі. Прем'єра відбулась 7 грудня. 

Як розповідають музиканти, перша версія пісні з'явилась понад п'ять років тому. Її створив Павло Савенко, який в ті роки був гітаристом та головним сонграйтером в Farinhate. Робота над текстом та вокальними партіями викликала складнощі, тому після багатьох десятків годин праці, проведених на студії, трек просто відклали. 

Внести спортивну ідею в створення кліпу музиканти вирішили, тому що спідвей – улюблений вид спорту тисяч рівнян, це фішка міста, бо в Україні спідвейні змагання проводяться регулярно лише у Рівному. 

Найсильніша пісня року – саундтрек до документального фільму «Хто ми? Психоаналіз українців» у виконанні Галини Конах. 

Співачка Галина Конах з саунд-мейкером Олександром Кузьмичем записали саундтрек до документального фільму «Хто ми? Психоаналіз українців» режисера Олександра Ткачука. Трек презентували 10 грудня. 
«Щиро перейнялася даним проєктом й прийняла рішення, долучитися, творчо. Тим, хто мешкає у Чернівцях (батьківщина режисера) – пощастило найбільше, адже сьогодні о 19:00, ви зможете побачити прем’єрний показ фільму», – написала Галина Конах.

Найсвятковіша пісня року – «Ходила Пава» Галини Куришко.

Сарненська співачка, півфіналістка вокального шоу «Голос країни» Галина Куришко презентувала нову пісню. Автентична колядка має назву «Ходила Пава».

«Нарешті! Дарую усім вам, дорогі прихильники української музики. Нехай ця давня колядка принесе усім щастя в новому 2022 році. Автентична колядка, записана від носіїв етнічної культури нашого Поліського краю. Тепер звучить під сучасний супровід», – написала Галина. 

Читайте також: Від Галичини до Донбасу: найпопулярніші репортажі з виставок за 2021 рік

 
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024