У ГаРмИдЕр ангар-stage виступить з рідзвяною програмою хор «Оранта»

26 Грудня 2021, 15:18
Камерний хор «Оранта» АНОНС 2173
Камерний хор «Оранта»

В Луцьку у дивовижній акустиці урбаністичного простору прозвучать старовинні колядки та колядки в сучасній обробці у виконанні хору «Оранта».

Концерт відбудеться 9 січня о 17:00 і 14 січня о 19:00 у мистецькому просторі «ГаРмИдЕр ангар-stage». Про це Район.Культура стало відомо на сторінці театру «Гармидер» у фейсбуці. 

На лучан та гостей міста чекає різдвяна програма «Тиша». Піснеспіви вплетені у гармонійне дійство, де і музика, і слова, і енергії голосів та руху створять атмосферу тиші та світла.

Дійство ініціювала начальниця управління туризму та промоції міста Луцької міської ради Катерина Теліпська. Його створили у синергії багатьох митців.

Співтворці: театр «ГаРмИдЕр» (режисерка — Руслана Порицька, поетка Ольга Ольхова, відеохудожник Олександр Загайний.
 

Душею дійства і голосом «Тиші» став архієрейський хор «ОРАНТА» (керівник — Василь Мойсіюк).

Тлом до музично-театральної постановки постає місто: Луцьк колядує і переливається різдвяними настроями, щедро виповнює сакральну зимову тишу глибокими сенсами — віри, любові, надії та особливої різдвяної радості.

Розклад виступів: 

Квитки на концерт можна оплатити також коштами із «єПідтримки».  
Вхід — 150 грн
Кількість місць обмежена

Організатори просять дотримуватись карантинних обмежень згідно з вимогами до проведення заходів у «червоній зоні»

Інформація за номером: +38-099-248-18-86

Сертифікати на перегляди вистав театру можна придбати за посиланням: https://secure.wayforpay.com/payment/garmyder_sertyfikat.

Читайте також: Перелік вистав, які можна буде побачити за тисячу єПідтримки у театрі «Гармидер»

 

Довідково. Вперше спів «Оранти» пролунав 1990 року в Хресто-Воздвиженській церкві, що стало першою літургією українською мовою за десятки років. Це був початок періоду відродження храмів, відродження Української Автокефальної Православної Церкви і такі кроки ставали фундаментом до утвердження незалежності нашої країни.

У репертуарі хору найкращі твори українських та зарубіжних композиторів. 1992 року «Оранта» вперше піднялась на хори Свято-Троїцького собору і від тоді є незмінною окрасою храму. «Оранта» є присутньою на всіх важливих імпрезах міста та країни та є переможцем багатьох національних та міжнародних конкурсів та фестивалів.

Мойсіюк Василь Васильович — заслужений діяч мистецтв України, викладач, хормейстер, регент архієрейського камерного хору Свято-Троїцького кафедрального собору «Оранта» — очолює хор від початку його заснування. Шануючи тисячолітні традиції українського церковного співу, керівник добирає з багатої палітри духовної музики до репертуару хору найкращі твори українських композиторів: М. Леонтовича, М. Вербицького, К. Стеценка, А. Веделя, Д. Бортнянського, М. Березовського, М. Лисенка, О. Нижанківського, в яких через слово і музику гармонійно поєднані глибокий драматизм і ліризм, віра і надія, радість і любов…
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024