У Луцьку діє виставка живопису Володимира Патика

25 Грудня 2021, 17:29
На презентації виставки Володимира Патика 830
На презентації виставки Володимира Патика

У Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків діє виставка українського художника Володимира Патика «Національна ідентичність. Живопис».

Експозицію відкрили 22 грудня і вона діятиме до 16 січня. Журналісти Район.Культура дізналися про це у музеї.

«Коли ми готували експозицію, ми бачили, що твори датовані 1957 роком, 1970-80 роками. Це вражає, тому що обов'язково в пам'яті повертаються ці часи. Згадуєш веселих селянок, доярок з бідонами, розвідників, партизанів – всієї мистецької продукції того часу. А художник контрастний до тієї реальності.»,  – зауважила мистецтвознавиця Зоя Навроцька. 

За її словами, митець ризикував бути носієм буржуазної естетики. Твори художника нині вже є класикою, розгортають інший прошарок національного мистецтва. Володимир Патик – це знакове ім'я в історії українського мистецтва.

«Щоб зрозуміти художника, треба заглибитися та проникнути в його пластичну мову. А може й не треба цього знати, а просто мати відкриту душу», – доповнила мистецтвознавиця.

На презентації була присутня й дружина художника, Рома Патик.

«Не можна сказати за мого чоловіка за 5 хвилин. Про те, що Бог дав призначення йому бути малярем він знав з дитинства. Він не брався до сільської роботи. З нього сміялися, кепкували, але він відверто казав, що буде художником. І став ним!», – сказала дружина митця. 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024