У Луцькій громаді завершився тур автобуса з Миколаєм

21 Грудня 2021, 09:28
Святковий автобус 642
Святковий автобус

Святковий автобус із Миколаєм та казковими героями завершив тур Луцькою громадою. 

Упродовж трьох днів, з 18 грудня вітали дітей із прийдешніми новорічно-різдвяними святами. Про це пише Суспільне.

До останнього дня туру в Луцьку готувалися десять акторів театральної студії. Роль Святого Миколая у святковому дійстві грав ієродиякон Пімен Мех із Жидичинського монастиря. З його слів, участь в подібних театралізованих дійствах бере вперше.

«Виходиш і таке враження, ніби сам його зустрічаєш. Діти так на тебе дивляться. Як перший раз приїхали, то аж заплакати хотілося. Мені подобається, що вони вірять в Миколая і хай в нього вірять навіть, коли стануть дорослими», – зазначив волинянин.

У супроводі авто патрульної поліції автобус із казковими героями і Святим Миколаєм вирушив до глядачів. Першою зупинкою диво-автобуса стала площа у селі Великий Омеляник, де зібрались і діти, і дорослі. У святковій програмі для малечі запланували ігри, танці та театралізоване дійство з казковими героями.

Захід зі святковим автобусом казковими героями і Святим Миколаєм започаткували торік, а ініціювали ідею в Жидичинському монастирі. Намісник Жидичинського Свято-Миколаївського монастиря Костянтин Марченко розповів: така ініціатива дозволила об'єднати громаду.

«З духовної точки зору, місія проповідника – дарувати надію, відчуття тепла і турботи. Ми бачимо скільки радості в очах дітей. Це підтверджує, що ми все правильно робимо», – зазначив Костянтин Марченко.

Ініціативу проводити свято у селах Луцької громади і дарувати солодощі від Святого Миколая підтримала міська рада, – говорить начальниця управління соцслужб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024