Презентували трейлер та зіркові голоси анімаційної стрічки «MAVKA. Лісова пісня»

20 Грудня 2021, 13:26
Мавка. Лісова пісня ВІДЕО 1846
Мавка. Лісова пісня

Створена за підтримки Держкіно анімаційна стрічка «MAVKA. Лісова пісня» вийде в національний прокат. 

На великих екранах вона з'явиться з 29 грудня 2022 року. Про це Район.Культура стало відомо у пресслужбі Держкіно України. 

Автори фільму представили новий трейлер картини та зіркові голоси персонажів.

«Мавка. Лісова пісня» – найочікуваніший український мультфільм останніх років. Проєкт створений за мотивами «Лісової пісні» Лесі Українки та адаптований під жанр сімейної анімації. Також в основі мультфільму – образи зі слов’янських міфів і легенд.

Головний посил нового трейлера втілено в безсмертній цитаті з «Лісової пісні»: «Я в серці маю те, що не вмирає!».

Анімаційні герої заговорили голосами відомих українських зірок Артема Пивоварова (Лукаш), Олени Кравець (Килина), Юлії Саніної (Русалка Водяниця) та DZIDZIO (Шумник Гук). 

Чиїм саме голосом заговорить Мавка та інші герої – Студія Animagrad поки не розкриває.

Велику увагу в трейлері приділили локаціям, де розгортаються події. Створювати фантазійні світи Мавки художникам допомагали консультанти зі Всесвітнього фонду дикої природи «WWF-Україна».

 

«У відео яскраво представили Світ Лісу, на який нас надихнули праліси Карпат, та Світ Людей, де величні пагорби нагадують форму й візерунки великодніх писанок… Ми прагнули передати велич та красу недоторканої природи, тому Мавчин Ліс – не просто декорація, а повноцінний герой історії. А щоб глядачі максимально занурилися в автентичну й магічну атмосферу, ми підкреслили масштабність локацій та наповнили Ліс історіями дивовижних створінь», – каже режисер мультфільму Олег Маламуж.

Поступово з анімаційного фільму проєкт «Мавка. Лісова пісня» виріс у багатогранний мультиплатформовий бренд – Всесвіт Мавки, що об'єднав людей із творчої, технологічної та бізнес-сфер, наукові й громадські інститути, державні структури.

У січні 2022 року, напередодні найбільшого кіноринку European Film Market у рамках Берлінського кінофестивалю, Animagrad представить міжнародну версію трейлеру й слова Лесі Українки пролунають на весь світ. 

Команда представлятиме мультфільм не лише в Берліні, а й на всіх найбільших галузевих фестивалях та кіноринках, включно з кіноринками Marché du Film (Канни, Франція) та American Film Market (Лос-Анджелес, США).
Мультфільм створюється за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Міністерства культури та інформаційної політики України, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). 
 

 

 
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024