У Рівному поштові марки туристичних родзинок області зібрали в одну експозицію

17 Грудня 2021, 11:17
Філателістична виставка «Краса і велич України. Рівненська область» ФОТО 561
Філателістична виставка «Краса і велич України. Рівненська область»

У Рівному запрацювала філателістична виставка «Краса і велич України. Рівненська область». 

Тунель кохання, Тараканівський форт, Острозький замок та інші туристичні та історичні місця стали зображенням марок та потрапили на експозицію, відкриття якої відбулось 15 грудня у приміщенні Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки. Про це Район.Культура стало відомо у пресслужбі Рівненської ОДА. 

Під час відкриття організатори продемонстрували поштові випуски, які представляють Рівненську область і завершують серію «Краса і велич України». Також презентували ексклюзивний аркуш марок, який є сучасним філателістичним раритетом. До речі, Рівненщина – єдиний регіон, який удостоївся такої честі.

«Марка – це історія держави, її кроки, цікаві події та видатні особистості. І вже навесні українська марка святкуватиме своє 30-річчя. До речі, і ця виставка присвячена 30-річчю Незалежності України та поштового випуску «Рівненська область», – розповів директор департаменту поштових послуг «Укрпошта» Сергій Гречко.

У рамках події відбулася урочиста церемонія спецпогашення поштової марки із зображенням бурштину. Всього «бурштинових» марок буде 120 екземплярів у світі.

Організаторами виставки виступили Рівненська дирекція АТ «Укрпошта», Рівненське та Київське товариства філателістів, обласне управління культури і туризму.

 
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024