Олена Зеленська радить подивитися виставу луцького театру

13 Грудня 2021, 21:37
«Я – ЛЕСЯ» 1052
«Я – ЛЕСЯ»
 
 

З нагоди Національного тижня читання Перша Леді України Олена Зеленська порекомендувала переглянути виставу «Я – Леся», створену в Луцьку. 

Про це Район.Культура стало відомо з допису Олени Зеленської у фейсбуці. 

Нагадаємо, Онлайн-прем'єра документально-поетичного перформансу «Я – ЛЕСЯ» відбудеться у середу, 15 грудня. Проєкт створили у синергії театру «Гармидер», акторок театральної майстерні «ДогориДриґом» і громадського об'єднання «Стендаль» та в рамках відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки. 

А відеоверсію підготовлено в рамках мандрівного літературно-мистецького фестивалю «Подорож із Лесею до моря» за підтримки Українського інституту книги.

«В Україні стартує Національний тиждень читання. Це свято, яке покликане об'єднати читачів, письменників, бібліотекарів, видавців і книгарів по всій країні, започаткував Український інститут книги», – написала Олена Зеленська. 

За словами Першої Леді, згідно зі світовими дослідженнями, оптимально за рік читати 12-20 книжок. Наприкінці року ще можна встигнути додати до свого переліку хоча б одну книгу й поділитися враженнями з хештегом #тижденьчитання
«Як ще можна долучитися? Сходити в найближчу бібліотеку – самому, з малечею або колегами, обрати книжки для всієї родини чи колективу й скласти свій список для читання! Відвідати книгарню й обрати книжки на подарунки або навіть придбати щось нове для місцевої бібліотеки чи школи. Переглянути з сім’єю виставу «Я – Леся» – про підліткові роки Лесі Українки, створену спеціально для сучасних підлітків», – написала Олена Зеленська. 

 

 
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром