З фото чи без: у Володимирі обговрювали дизайн майбутньої стели біля пам'ятника загиблим воїнам

14 Грудня 2021, 09:00
З фото чи без: у Володимирі обговрювали дизайн майбутньої стели біля  пам'ятника загиблим воїнам 408
З фото чи без: у Володимирі обговрювали дизайн майбутньої стели біля пам'ятника загиблим воїнам

У Володимирі відбулось засідання спільних зборів ветеранської організації учасників АТО/ООС та ГО «Крила матері», одне з питань якого було присвячене вигляду майбутньої стели загиблим героям в місті.

Подія відбулася 12 грудня. Про це пишуть на офіційній сторінці Володимир-Волинського.

Під час засідання розглянули два можливі варіанти: зі світлинами воїнів та без. У результаті, більшість проголосували за те, щоб розмістити на стелі світлини лише тих бійців, які загинули безпосередньо у бою. Однак це непросте питання, з яким згідні далеко не усі члени організацій та родин загиблих, іще додатково вивчатиметься та узгоджуватиметься на етапі проєктування.

На початку грудня у Володимирі-Волинському відбувся конкурс на кращу пропозицію пам’ятника «Воїнам, які загинули від агресії Російської Федерації», в результаті якого конкурсна комісія визначила переможним проєкт львівського скульптора Любомира Кукіля

На усіх етапах конкурсу комісія, у першу чергу, враховувала думку громадських організацій, які опікуються ветеранами АТО/ООС та родинами загиблих бійців. Саме з урахуванням бачення громадських організацій, було визначено концепцію та зовнішній вигляд пам’ятника, а нині вносяться пропозиції щодо облаштування стели навколо пам’ятника.

Після нового року відбудеться тендер на визначення підрядної організації, котра займатиметься проектуванням території навколо пам’ятника. Під час роботи проектної організації і буде прийняте остаточне рішення, яке враховуватиме думку громадськості.    

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024