У Луцьку відбудеться творча бесіда з митцем Павлом Маковим

10 Грудня 2021, 13:33
Павло Маков у Музеї Корсаків 565
Павло Маков у Музеї Корсаків

Автор Національного павільйону України на Венеційському бієнале 2022 та лауреат Шевченківської премії Павло Маков приїде до Луцька. 

У понеділок, 13 грудня, о 17:00 у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків відбудеться унікальна лекція «Творча бесіда. Відбиток, діалог з часом» від Павла Макова. Про це Район.Культура стало відомо у пресслужбі музею Корсаків. 

Вхід вільний. Організатори просять одягати маска та дотримуватись дистанції. 

Нагадаємо, у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків знаходиться інсталяція Павла Макова «Mappa Mundi». Це новий проєкт, створений спеціально для простору музею в Луцьку. Ідея інсталяції в тому, що світ – це комунальна квартира, а проєкт Макова - її план, де всі кімнати – практично прохідні.

Більше про це читайте: «Світ – комунальна квартира», – Павло Маков презентував у Музеї Корсаків унікальний спецпроєкт

 

 

Довідково. Павло Маков також є членом Королівського товариства живописців та графіків Великобританії, член-кореспондент Академії мистецтв України.

Його твори знаходяться в колекціях Державного музея ім. А. С. Пушкіна у Москві, Вікторії і Альберта в Лондоні, Metropolitan Museum в Нью-Йорку, Національній галереї у Вашингтоні, Національному музеї російського мистецтва у Києві, музеї Kelvingrove в Глазго, Центрі сучасного мистецтва в Осаці, Художньому музеї в Оденсі, Zimmerli ART Museum в Нью-Джерсі, в Національному художньому музеї в Таллінні, PinchukArtCentre в Києві.

Павло Маков – один з небагатьох визначних художників світу, який працює у традиційній техніці офорту. Блискуче та вільно володіючи усіма можливостями графіки, він об’єднує у своїх творах глибоку традиційність та сучасне розуміння часу та простору – головних тем і проблем творчості.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024