Волинянка – єдина в Україні написала Радіодиктант без помилок

09 Грудня 2021, 17:33
Диктант 1045
Диктант

Жителька села Комарове Ковельського району Галина Шура стала переможницею Всеукраїнського радіодиктанту. 

Результати написання оголосили в прямому ефіру Українського радіо, пише Суспільне.

Галина Шура 36 років працює вчителькою української мови та зарубіжної літератури у сільській школі. Радіодиктант писала вдруге і кожного разу успішно.

«Вперше писала радіодиктант з дітьми, цього року – сама, бо було дистанційне навчання. До написання диктанту готувалася. Слухала тексти Андруховича та вивчала його манеру написання текстів», – розповіла переможниця.

За перше місце і відмінне знання рідної мови Галина Шура отримає у подарунок диплом та книги з підручниками від одного із українських видавництв.

Однієї помилки припустились лише троє учасників, які здавали свої роботи на перевірку: Наталія Палій з Львівської області, Максим Слюсаревський з Києва та Юлія Шекет. По дві помилки зробили 12 учасників.

Всього цього року на перевірку до Українського радіо надійшло 14, 5 тисяч листів з текстом диктанту. З них майже 2 тисячі — у паперовому вигляді та майже 13 тисяч — на електронну пошту.

Нагадаємо, Радіодиктант національної єдності — щорічна подія, яку ініціювало і проводить Українське радіо до Дня української писемності та мови. Перший радіодиктант відбувся у 2000 році. Наразі подія стала наймасштабнішим регулярним флешмобом з популяризації української мови та грамотності.

Автором торішнього Радіодиктанту став письменник і видавець Іван Малкович, який присвятив його викликам книжкової ери. Цьогоріч автором та читцем став Юрій Андрухович із текстом «Парк».

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024