У Луцьку відбудеться прем'єра вистави «Мільйон парашутиків»

05 Грудня 2021, 15:23
«Мільйон парашутиків» 1693
«Мільйон парашутиків»
Лучан запрошують на прем'єру вистави «Мільйон парашутиків» Неди Нежданої, присвяченої відзначенню Днів єврейської культури.
 
Показ відбудеться 6 грудня о 18:00 на камерній сцені Волинського драмтеатру. Виставу також покажуть 11 та 23 грудня. Журналісти Район.Культура дізналися про це на сторінці організаторів в фейсбуці.
 
Метою проєкту є підняття важливих для суспільства питань, звернення до історії, в конкретному випадку – до розстрілу євреїв у часи Другої світової війни, знайомство з єврейською культурою, а також цікаве трактування даного твору: перетин минулого та сучасного, драми та комедії, легкості та глибини, трагедії окремого народу та водночас проблеми цілого людства. 
 
В основі сюжету – прочитання «Щоденника останнього дня» Марії Шварц – єврейки, яку розстріляли у 1941 році, її далекою родичкою. Взявши написане близько до серця, сучасна дівчина мимоволі впускає у реальність привид Марії Шварц, і та отримує змогу іще раз прожити свій останній день, та головне — розповісти про нього вдячній слухачці. 
 
Для Марії її щоденник – це єдине, що дівчина залишає після себе, а «Мільйон парашутиків» – придумана нею казка, так і не розказана ненародженому синові. Сучасна дівчина мусить не просто прожити останній день Марії разом із нею – вона приміряє всі ті переживання до себе, стає частиною історії, що трапилася десятиліття тому, та одна за одною запалює свічки на менорі.
 
Кожна свічка – символ прощання із чимось важливим: батьками, коханим, мріями, ненародженим сином, власним тілом.

Захід проводиться з дотриманням усіх карантинних вимог. Кількість місць обмежена.
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024