Аліну Паш номінували на престижну європейську премію

01 Грудня 2021, 18:05
Аліна Паш 1551
Аліна Паш
 

Українська виконавиця з Закарпаття Аліна Паш увійшла до списку премії ЄС у сфері популярної сучасної музики The Music Moves Europe Awards 2022. 

Співачка змагатиметься за перемогу з 15 найкращими артистами-початківцями з усієї Європи, матиме змогу виступити на фестивалі Eurosonic Noorderslag та отримати кошти на промоцію і розвиток власної кар’єри. Журналісти Район.Культура дізналися про це на сайті Креативної Європи. 

Результати відбору оголосили 22 листопада на відкритті Linecheck Music Meeting & Festival в BASE Milano в Італії. Аліна Паш стала другою підряд номінанткою з країни, яка не є членом ЄС. Цей факт ще раз підтверджує перспективність молодої української музики та її конкурентоздатність на міжнародному рівні. 

На The Music Moves Europe Awards 2022 номінували 15 артистів з 40 країн-учасників програми «Креативної Європи»: Alina Pash (Україна), Anna (Італія), Balkan Taksim (Румунія), Blanks (Нідерланди), Denise Chaila (Ірландія), Дeva (Угорщина), DORA (Іспанія), Francis of Delirium (Люксембург), Friedberg (Австрія), JADA (Данія), Ladaniva (Вірменія), Meskerem Mees (Бельгія), Mezerg (Франція), Nenny (Португалія) і Zoe Wees (Німеччина).

Наступним кроком міжнародне журі обере 5 переможців, кожен з яких отримає по 10 тисяч євро. Своєю чергою, лауреат Великого призу журі отримає 10 тисяч євро та ваучер на суму 5 тисяч євро на організацію екологічних подорожей під час своїх виступів. 

Усі п’ятнадцять номінантів запрошені на день бізнес-освіти з найкращими практиками музичної індустрії, організованого ESNS та партнерами шоу кейсу: організаціями концертної індустрії (Liveurope, Yourope and Live DMA), сфери звукозапису (IMPALA і Digital Music Europe), Міжнародним форумом музичних менеджерів (IMMF), Європейською мережею експортерів музики (EMEE).

Також, один з номінантів може здобути Приз глядацьких симпатій шляхом відкритого онлайн-голосування. Щоб проголосувати та підтримати Аліни Паш, потрібно перейти за посиланням та залишити свій голос. 

Переможців оголосять на церемонії нагородження Music Moves Europe Awards у четвер, 20 січня 2022 року на ESNS у Гронінгені, Нідерланди. Таким чином, оголошені номінанти на премію не лише матимуть можливість виступити на ESNS перед професійною бізнес-аудиторією, а й отримають медіапідтримку та промоцію власної творчості на всьому континенті.  

У 2021 році співачка alyona alyona здобула нагороду саме цієї премії як найперспективніша молода артистка Європи та отримала приз глядацьких симпатій, обійшовши за популярністю та вподобайками усіх інших учасників. Крім того, вона стала членкинею журі Music Moves Europe Awards 2022 року.

«Я була лауреаткою премії минулого року, а також отримала приз глядацьких симпатій. Для мене це було неймовірно цікаво, і я дуже щаслива, що Україна стала переможницею. Я буду членом журі цього року, що є традицією для кожного переможця, обраного публікою, і я дуже рада бути частиною цієї події. З нетерпінням чекаю ознайомлення зі всіма 15 номінантами та визначення переможців», — зазначила alyona alyona.

Довідково. The Music Moves Europe Awards  – це премія Європейського Союзу, що відзначає молодих артистів, які представляють європейське звучання майбутнього. Мета нагороди – відзначити майбутніх європейських артистів та підтримати їх у розвитку їхньої міжнародної кар’єри.

Премія є наступницею European Border Breakers Awards (EBBA) та Music Moves Europe Talent Award (MMETA), які підтримуються та вручаються Європейським Союзом з 2004 року і співфінансується програмою Creative Europe. Вона має бездоганний послужний список, нагороджуючи таких виконавців, як Stromae, Adele, Mumford & Sons, Dua Lipa, Rosalía, Meduza, Lous and the Yakuza, Inhaler і тогорічна переможниця alyona alyona. З того часу кожен з цих виконавців досяг нового рівня слави та успіху у світовій музичній індустрії.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024