У Луцьку народний артист показав майстер-клас з гри на бандурі

01 Грудня 2021, 11:54
Роман Гриньків 615
Роман Гриньків

У Луцьку відбулась творча зустріч з народним артистом України, композитором і бандуристом Романом Гриньківим. Музикант провів майстер-клас для студентів Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського.

Захід відвідала майже сотня викладачів з музичних шкіл Волині. Про це пише Суспільне.

Роман Гриньків каже, що на Волинь приїхав, аби поділитися своїми творчими здобутками та провести майстер-клас гри на бандурі. З його слів, вільна імпровізація, вільне трактування української музики, осучаснення української, класичної або народної музики, це те, чим він любить займатися.

У Луцьку композитор заслухав свої музичні твори у виконанні студентів Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського, аби підказати їм, де вони роблять помилки, а де все виходить вдало.

Леся Грішанова та Софія Окускова – студентки-бандуристки. Дівчата учасниці майстер-класу від Романа Гриньківа. Леся Грішанова каже, що для неї це новий досвід, виступати на одній сцені разом з народним артистом України.

Зі слів організатора Петра Шиманського, майстер-клас від народного артиста України тривав дві години, з дотриманням карантинних вимог.

Довідково. Роман Гриньків — український бандурист, педагог, народний артист України. Голова Фонду розвитку та вдосконалення бандурного мистецтва «Золотий акорд». Удосконалив бандуру київського типу.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024