Любити мистецтво у собі: відомі волиняни долучились до фотосесії на підтримку Район.Культура

30 Листопада 2021, 20:53
Фотосесія Район.Культура ФОТО 4579
Фотосесія Район.Культура

В Музеї сучасного мистецтва Корсаків відбулась фотосесія під назвою «Любити мистецтво у собі» у відтінках брендового кольору Район.Культура.

Зйомки на підтримку Спільнокошту видання організували у суботу, 23 листопада. Фотографував волинян на фоні творів сучасного мистецтва Роман Домбровський

До фотосесії долучились митці, політики, громадські активісти, журналісти та викладацька спільнота. 

Свої фото учасники фотосесії публікують у соцмережах разом з дописами про потребу підтримки видання та культури нашого регіону в цілому.

Ми відібрали для Вам найцікавіші цитати. 

Громадські діячі Анна та Павло Данильчуки:

«Ми віримо, що культура – стратегічно важлива сфера для держави. Українська національна і локальна культура потребує наших зусиль, любові і взаємної підтримки великих і малих організацій, що працюють задля її розвитку, розквіту й успіху в світі».

Анна та Павло Данильчуки
Анна та Павло Данильчуки

Начальник відділу молодіжної політики Заріна Дацик:

«Це той самий випадок, коли зійшлося все найкраще... Найкраща редакція - Район.Культура. Найкраща локація/музей/простір – Музей Сучасного Українського Мистецтва Корсаків. Найкращий фотограф - Роман Невестенко-Домбровський. Найкраща книга улюбленої поетеси Ліни Костенко. А ще брендовий фіолетовий колір, щирі емоції, неперевершені враження. Для повного щастя мого та редакції не вистачає всього лише... дофондувати декілька гривень для того, щоб «Район.Культура» мав ще більше можливостей тішити Вас своїми фаховими статтями про культуру нашого краю».
Заріна Дацик
Заріна Дацик
 
Депутат Волинської обласної ради Іван Мирка:
 
«Кайфую від співпраці з Район.in.ua. Це новий рівень, це те, чого не вистачає в багатьох галузях. Я фондую і отримую бажане, а не шонібудь. От якби так само з медициною, чи освітою, чи пенсією в державі. А то фондуєш, фондуєш... Фондуйте, важлива кожна гривня, яка згодом перетвориться у дві»

Іван Мирка
Іван Мирка

Поетка Еліна Форманюк:

«Обоє моїх батьків родом із Берестечка. Там я росла на легендах про святу Теклю, шукала джерела на Козацьких могилах, чула розповіді, як окупанти руйнували цілу єврейську вулицю в пошуках золота, скоро планую опублікувати власну малу прозу про Матку Бозку. Матеріали про наш край важливі і потрібні, велику частину з них я читаю і на Район.Культура. Зараз видання потребує нашого залучення і підтримки – для експедицій, відряджень, репортажів і досліджень. Ви можете долучитись до співтворення цих матеріалів: кожен ваш внесок подвоюється фондом Відродження».

Еліна Форманюк
Еліна Форманюк

Очільниця Волинської обласної бібліотеки для юнацтва Алла Єфремова:

«Цей рік для мене особливий: 40 років в царині культури. Здається багато, але роки то різні, як і відношення до культури, до бібліотеки. Все-таки вірю, що культура є стратегічно важливим і…основним визначником нації. Переконана, що інформацію про нас і наші досягнення, навіть повсякденність, можна почерпнути з відкритих джерел, зокрема, незалежних ЗМІ».

Алла Єфремова
Алла Єфремова

Журналістка Лариса Андрійчук:

«Мало хто знає, що за першим фахом я викладачка фортепіано, що далі в моєму житті було навчання на культурології і починала я журналістську діяльність із огляду культурних подій. Це все було дуже давно і ще 20 років тому я усвідомила: культура, на жаль, дуже недооцІнена і недофінансована сфера. За 2 десятиліття дещо змінилося в кращу сторону, однак незначно. Водночас саме культура визначає рівень суспільного розвитку, і нам цього подекуди дуже не вистачає: знань, духовності, суспільного поступу через нематеріальну складову. Культура нам надзвичайно необхідна, а видання Район.Культура потребує нашої підтримки!»

Лариса Андрійчук
Лариса Андрійчук

Голова Волинської обласної спілки письменників, письменниця Ольга Ляснюк:

«Культура – це про стратегію розвитку і вдосконалення. і про прагнення прекрасного - теж. вислів Вінстона Черчилля про культуру - вже класика, тому не нагадуватиму. лиш нагадаю, що культура – це галузь, яку варто плекати і підтримувати». 

Ольга Ляснюк
Ольга Ляснюк

Консультантка із комунікацій у Волинському регіональному відділенні Асоціації міст України Олена Кузьмич

«Треба зробити так, щоб бабусі біля під’їздів називали всіх весталками і мізантропами (жарт). Але діставайте свої картки та гаманці. Фундатором видання Район.Культура стати кожен».

Олена Кузьмич
Олена Кузьмич

Доцентка кафедри англійської філології ВНУ імені Лесі Українки, кандидатка філологічних наук, доцентка Олена Галапчук-Тарнавська:

«Стильна лавандова фотосесія на підтримку Район.Культура проходила в Музей Сучасного Українського Мистецтва Корсаків, я була просто занурена в мистецтво: картини навкруги, книжечка поезій улюбленої Ліни і камера досі незнайомого Roman Nevestenko-Dombrovski. Хочу підтримати команду супер професіоналів і закликаю вас фондувати».

Олена Галапчук-Тарнавська
Олена Галапчук-Тарнавська

Нагадаємо, сайт Район.Культура розпочав роботу .у серпні. За цей час вийшло чимало цікавих матеріалів про культурне життя Волині та Рівненщини. Проте, аби продовжити роботу, втілити ідеї щодо розвитку сайту та мати змогу робити якісні репортажі та інтерв'ю, команді потрібна фінансова підтримка. 

Якщо вдасться зібрати 200 тисяч гривень від читачів, то цю суму подвоять грантодавці – фонд Відродження. Тому важлива кожна гривня, яка згодом перетвориться у дві. 

Зафондувати можна на сайті: https://biggggidea.com/project/rajonkultura/ 

Більше публікацій світлин можна відстежити на хештегом #моя_культура

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024