Мистецтво, що рятує: у Рівному триває аукціон картин ветеранів російсько-української війни

25 Листопада 2021, 12:11
Виставка картин українських бійців ФОТО 694
Виставка картин українських бійців

У Рівному розпочалась благодійна виставка-аукціон картин ветеранів російсько-української війни, що має на меті зібрати кошти для двох сімей загиблих Героїв.

З 24 листопада до 19 грудня півсотні картин майже сорока авторів – учасників АТО/ООС та членів їх сімей – презентують глядачам у галереї європейського живопису «Євро-Арт». Про це Район.Культура стало відомо на сторінці події у фейсбуці. 

Кожна із картин, представлених в експозиції, має свою «стартову ціну», а це означає, що придбавши полотно, є можливість сплатити за нього більшу суму.

Таким чином, ветерани, учасники проєкту, прагнуть зібрати кошти для допомоги рідним загиблих Героїв, які нині сам на сам борються з важкими недугами та потребують коштовного лікування.

Картини учасників проєкту уже представили на благодійних виставках у Великобританії, Ірландії, Франції, Португалії. Попереду – Іспанія, Італія та США. 

«Проєкт діє уже четвертий рік поспіль: волонтери проводять заняття з арттерапії в обласному госпіталі для ветеранів війни у Клевані та КЗ «Будинок ветеранів» РМР у Рівному. Художня творчість допомагає їм відновити життєві сили, позбутися негативних спогадів, страхів і тривожних думок. Відтак з-під пензлів ветеранів російсько-української війни виходять картини, які можливо, не мають величезної художньої цінності, зате є свідченням незламності духу і волі до життя, та наповнені сонячним світлом і позитивом», – розповідають організатори. 

Свої твори на цій виставці презентують також відомі митці: Гаяне Атоян (м. Київ), Наталія Герасименко (м. Київ) та цілий ряд рівненських художників.

Огляд експозиції із дотримання усіх карантинних обмежень «червоної» зони.

 

 
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024