Спільнокошт Район.Культура: на що редакція витратить 400 тисяч гривень

22 Листопада 2021, 17:00
Спільнокошт Район.Культура 3866
Спільнокошт Район.Культура

Район.Культура – перше в областях гіперлокальне онлайн-медіа, яке зосереджує увагу аудиторії на темах культурного життя північно-західного регіону.

У вересні стартувала Кампанія Район.Культура. Спільнокошт на платформі «Велика ідея». Вона триватиме до 31 грудня. За 100 днів команда має зібрати 200 000 гривень, а тоді Фонд «Відродження» подвоїть суму і редакція отримає 400 тисяч гривень на повноцінне функціонування. 

Як розповіли у редакції, завдяки цій сумі видання стане не лише майданчиком для новин, репортажів, інтерв'ю та статей на тему культури, а й сервісним медіа для митців, інституцій, закладів, що допоможе у спілкуванні з їхньою цільовою аудиторією. 

«Наш майданчик об’єднає шанувальників культурного продукту та митців. Ми включимося у промоцію культурних подій, дослідимо внесок вихідців зі свого регіону у розвиток національної культури. Ми дослідимо приклади успішних культурних політик у громадах, дієвих рішень, цікавих ідей, які можна наслідувати чи адаптувати під потреби інших регіонів», – розповіла редакторка видання Іванна Антонюк

Також в редакції переконані, що спеціалізоване медіа допоможе жителям громад стати активною частиною культурного життя України.

Кошти, які ви пожертвуєте через сайт Спільнокошту, редакція розподілить на такі цілі:

  1. Організувати щоденну роботу сайту Район.Культура, який інформує про культурно-мистецьке життя регіону. 
  2. Підготувати серію аудіовізуальних матеріалів про внесок вихідців з Волинської та Рівненської областей у сучасний культурний контекст України 
  3. Створити спільноти у Facebook, Telegram, Instagram, Youtube, Tik-tok. 
  4. Написати серію репортажів про культурні стратегії громад Волинської і Рівненської областей у форматі журналістики рішень, які демонструють ефективні підходи в галузі культури (функціонування клубів, бібліотек, фестивалів, аматорських колективів тощо).
  5. Організувати серію історико-культурних поїздок з читачами під назвою «Волинська експедиція». 
  6. 10% зібраних коштів піде на комісію Спільнокошту.

Стати фундатором та підтримати видання Район.Культура можна тут: biggggidea.com/project/rajonkultura

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024