У Ківерцях відзначили День Гідності та Свободи

21 Листопада 2021, 16:10
Ківерчанка біля пам'ятного знаку Героям Небесної Сотні 1028
Ківерчанка біля пам'ятного знаку Героям Небесної Сотні

На території міського скверу Героям Небесної Сотні у Ківерцях відбувся літературно-музичний захід з нагоди Дня Гідності та Свободи.

Дійство відбулося 21 листопада, у неділю. Про це інформує пресслужба Ківерцівської міської ради у фейсбуці.

На заході були присутні міський голова Ківерці Олександр Ковальчук, секретарка міської ради Оксана Баранович, заступники міського голови Ігор Роганов та Юрій Тананайський, представники політичних партій, громадських організацій, трудових колективів установ, шкільних колективів міста та місцеві жителі.

Ведучі заходу нагадали присутнім сторінки з сучасної української історії.

«Від тих подій минуло не так багато років, проте вони назавжди змінили свідомість кожного українця і стали початком створення відмінно нової, демократичної держави.  Знаковим для нас є саме 21 листопада – день, коли усі небайдужі до долі України люди вийшли на Майдан Незалежності на знак протесту проти призупинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію України з ЄС.  Спонтанний народний протест став національною революцією, яка, зрештою, зосередилася в столиці. Вона справедливо стала Революцією Гідності та Свободи», – йдеться у дописі пресслужби.

Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам’ять героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя за наше гідне майбутнє.

У рамках відзначення Дня Гідності та Свободи, у виконанні аматорів сцени Ківерцівського будинку культури імені Михайла Ковальова пролунали патріотичні музичні твори та вірші.

Наприкінці заходу присутні поклали квіти до пам'ятника Героям Небесної Сотні.

Читайте також: Майже 11 мільйонів: які надходження отримала Ківерцівська громада у серпні

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024