Які КВЕДи треба мати закладам культури, щоб отримувати гроші з «тисячі Зеленського»

19 Листопада 2021, 15:54
Тисяча гривень за вакцинацію 1526
Тисяча гривень за вакцинацію

Українці отримають гроші за програмою «1000 гривень для вакцинованих» саме на послуги у тих сферах бізнесу, які потребують підтримки держави. Тобто, на квитки в кіно чи концерти, абонементи у спортзал чи подорож.

Вакциновані отримують по 1000 грн на віртуальні платіжні картки через «Дію». Про це Район.Культура стало відомо у пресслужбі Міністерства культури та інформаційної політики України. 

За процедурою заклади, що відповідатимуть КВЕДам, затвердженим КМУ, зможуть взяти участь у програмі, зареєструвавшись на порталі «Дія». Після цього вакциновані громадяни зможуть розраховуватися з підприємствами, що беруть участь у програмі віртуальною карткою в «Дії».

Наразі механізм ще напрацьовують. Однак вже відомо, що участь у програмі зможуть взяти компанії, у яких основний КВЕД відповідає цільовим напрямкам підтримки. 

Це: демонстрація кінофільмів, театральна та концертна діяльність, діяльність з підтримки театральних та концертних заходів, функціювання театральних і концертних залів, функціювання музеїв, функціювання спортивних споруд, діяльність спортивних клубів, діяльність фітнес-центрів.

«В середньому квиток в кінотеатр/заповідник/музей в Україні коштує приблизно 90-100 грн. Тобто, кожен вакцинований зможе орієнтовно до десятка разів скористатись послугами закладу культури безкоштовно. А кінотеатр, як і музей, і театр, і концертний зал, і спортклуб, – це не просто екран, чи крісла, чи спортивний тренажер. Це передусім люди. Персонал, зарплатня якого залежить від вас – вакцинованих глядачів чи відвідувачів», – підкреслив міністр культури Олександр Ткаченко.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024