Модельєрка з Рівного презентувала одяг з вишивкою на мистецькій виставці в Дубаї

19 Листопада 2021, 16:27
Наталія Анрі в Дубаї ФОТО 775
Наталія Анрі в Дубаї

Рівненська модельєрка Наталія Анрі (Наталія Андріанова) представила Україну на міжнародній виставці Art Expo Dubai. 

Виставка відбулась 5-6 листопада. Про це журналістка Район.Культура дізналась на пресконференції модельєрки, яка відбулась у Рівному за підсумками поїздки Наталії в Об'єднані арабські Емірати. 

З 500 майстрів зі 170 країн світу Наталія увійшла в десятку найкращих. Для роботи над одягом вона використала вишиванки та рушники своєї прабабусі. 

«Це вишивала моя прабабуся. Вона дуже гарно вишивала. Я маю певний запас її вишиванок. Я дуже рада, що я не просто про них згадала, а дала їм нове життя. Приємно, що в іншій країні у цій вишивці побачили щось більше – артроботу, частинку культури. Найголовніше, що це сподобалось, тобто це мало резонанс, це мало відгук», – каже модельєрка. 

Рівнянка презентувала не просто одяг, а саме своє мистецтво на ньому, що стало ексклюзивом для виставки, адже решта учасників виставляли полотна. 

Результатом участі у виставці стало те, що Наталія Анрі вже має домовленості щодо проведення навчань з української вишивки в ОАЕ. У 2022 році має втілити ці плани в життя. 

Ще одним здобутком рівнянки стало те, що вона отримала «золоту візу» в ОАЕ. Окрім неї цього року Міністерство культури країни в номінації «Фешн дизайнер» видало таку візу лише відомому італійському дизайнеру Джорджіо Армані. 

Читайте також: Луцька дизайнерка презентувала колекцію історичного одягу

 

 

 

ДовідковоDubai Art Expo – історична подія, яка проводиться за ініціативою ОАЕ і демонструє високі мистецькі твори та пропагує дух спільної співпраці для наведення «мостів» між націями та народами, а також організовує бесіди про мистецтво за участю відомих діячів.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром