Міністр культури Олександр Ткаченко подав у відставку

11 Листопада 2021, 14:26
Олександр Ткаченко 623
Олександр Ткаченко

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив про свою відставку. 

Заяву Ткаченко написав 11 листопада та опублікував її на своїй сторінці у фейсбуці.  

Причиною відставки міністр назвав рішення щодо передачі Держкіно управління Кабміну. 

«Рішення Кабміну щодо Держкіно приймалось без погодження з МКІПом. Забрати Держкіно у Міністерства культури та інформполітики і передати його в управління Кабміну – нелогічно. Це як забрати у компанії транспортний відділ і передати його в управління раді директорів. Такі стиль та підходи щодо управління процесами мене дивують – не мій концепт та цінності», – написав Ткаченко. 

Крім того, міністр розповів про те, що після створення Держслужби та Держінспекції з охорони культурної спадщини прем'єр-міністр просив відкликати рішення, а наповнення операційним функціоналом Держмистецтв також блокували.

Олександр Ткаченко каже, що за час роботи в МКІПі встиг зробити «десь 50% із запланованого». Серед своїх здобутків називає програму «Мандруй Україною», Велику Реставрацію, зупинку карантинних скорочень бюджетів на культуру, роботу з дезінформацією, субвенцію на створення/модернізацію центрів культурних послуг, створення Ради з розвитку креативних індустрій тощо.

«Робота в уряді все ж за відсутності командної роботи та наявності бюрократичних процедур – не є такою ефективно, порівняно з роботою в індустріях. Але для сфери державного управління – важлива сталість, послідовність, а не шарахання зі сторони в сторону, прийняття рішень без обговорень та розуміння цілей, забивання цвяхів мікроскопами», – резюмував міністр.

Заяву, каже, вже відправив голові Верховної ради Руслану Стефанчуку.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024