У Луцьку відкрили виставку присвячену 60-річчю Художньої школи

05 Листопада 2021, 13:56
Виставка до 60-річчя Луцької художньої школи 1052
Виставка до 60-річчя Луцької художньої школи

Цьогоріч Луцька художня школа відзначає 60-річчя від створення закладу. 

З нагоди ювілею у Галереї мистецтв відкрили виставку творчих робіт учнів та викладачів. Про це повідомляють на сайті Міської ради.

Представили близько 500 робіт різних стилів, що показують навчальний та творчий процес художньої школи: рисунку, живопису, композиції, скульптури, пленерні роботи.

Читайте також: Випускники Луцької художньої школи презентували виставку своїх робіт

Директор художньої школи Іван Гаврилюк згадав історію становлення навчального закладу. Він зауважив, що на початку 90-х років заклад мало не припинив своє існування, але його вдалося відстояти. За 60 років роботи Луцька художня школа випустила багато митців, відомих у всьому світі.

Читайте також«Запах олійної фарби для мене найрідніший», – луцька мисткиня розповіла про свою стихію

Від імені міського голови Ігоря Поліщука привітала колектив закладу із 60-річчям директорка департаменту культури міської ради Тетяна Гнатів. Вона подякувала усім за гарну роботу, реалізацію багатьох цікавих мистецьких проєктів. Адже, за її словами, вихованці художньої школи неодноразово ставали переможцями та призерами різних конкурсів.

Також Тетяна Гнатів побажала Івану Гаврилюку та викладачам закладу міцного здоров’я, невичерпної енергії та реалізації творчих задумів.

Читайте також: «Світ – комунальна квартира», – Павло Маков презентував у Музеї Корсаків унікальний спецпроєкт

Довідково. Луцька художня школа заснована у 1961 році. На цей час в закладі навчається 420 учнів на бюджетній основі та 180 учнів на засадах самоокупності. Навчання учнів здійснюють 24 викладачі. Упродовж 60-річної діяльності початкову мистецьку освіту у школі здобуло понад 4 тисячі дітей. Цьогоріч свідоцтво про закінчення школи отримали  120 дітей.

Основний курс навчання у школі складає чотири роки, впродовж яких учні отримують базові знання з рисунку, живопису, композиції, скульптури, історії мистецтва. У наступні 2 роки учні мають змогу вивчати предмети за спеціалізацією дизайну.

В школі діють підготовчі групи на самоокупності,  організовано дворічне навчання для дітей старшого віку. Паралельно з основним навчальним процесом в школі активно проводиться виставкова, конкурсна та пленерна діяльність, налагоджена співпраця з іншими мистецькими навчальними закладами різних рівнів.

Щороку понад 50 учнів здобувають перемоги на обласних, всеукраїнських та міжнародних мистецьких конкурсах.

У школі вперше в Україні упроваджено уроки писанкарства. Для занять гончарним мистецтвом встановлено муфельну піч. Налагоджено тісню співпрацю з вищими мистецькими навчальними закладами КосоваЛьвова

Щороку на базі школи проводиться виставка-конкурс дитячих писанок «Писанковий дивоствіт», Міжнародний конкурс-пленер учнів та студентів мистецьких навчальних закладів «Луцький замок». 2018 року започаткований проєкт «Територія творчості», що реалізовується в рамках заходів з відзначення Дня міста.

Після капітального ремонту у школі активно діє виставкова зала, де експонуються творчі роботи учнів і викладачів. 

З 1989 року і до сьогодні директором школи є заслужений працівник культури України Іван Гаврилюк.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024