У Луцьку нагородили переможців Міжнародного конкурсу юних бандуристів

04 Листопада 2021, 09:54
Вікторія Бурко 541
Вікторія Бурко

У Луцьку нагородили переможців Міжнародного конкурсу юних бандуристів «Волинський кобзарик». 

Дипломи та подарунки музикантам вручили на Замковій площі. Про це розповіла Суспільному керівниця проєкту Валентина Пилипчук.

З її слів, цього року через карантинні обмеження десятий, ювілейний конкурс провели в онлайн-форматі.

 

«Відеороботи на огляд членів журі надіслали 180 учасників з різних регіонів України, Канади, Польщі, Італії та Швейцарії», – розповіла Валентина Пилипчук.

У конкурсі було три номінації: бандурист-співак, бандурист-інструменталіст і бандурист-аматор.

12-річна Вікторія Бурко зайняла третє місце у номінації «бандурист-співак». Дівчина каже: співає змалечку.

«Бандуру я вибрала через те, що мені подобався звук струн. Ще й на вигляд вона дуже приваблива», – розповіла призерка конкурсу.

На нагородження з Ковельського району приїхала уся сім’я Бурко. З собою родина привезла сімейну цінність – рожеву бандуру з блискучими струнами та українським візерунком.

Чоловік своїми руками реставрував бандуру. 

«Оскільки в моєї дитини улюблені кольори фіолетових відтінків, то постаралися зробити інструмент в такому стилі», – розповіла мама конкурсантки Ольга Бурко.

Церемонія нагородження завершилась спільним фото та виступом дев’ятирічної бандуристки Дарини Мамчук.

Як розповіла керівниця проєкту Валентина Пилипчук, нагороди учасникам з інших областей України та з-за кордону організатори надішлють поштою.

ДовідковоУ конкурсі брали участь діти від шести до 16 років. У номінації «Бандурист-аматор» вік учасників – необмежений. Учасників оцінювали десять членів журі з Луцька, Рівного, Києва, Одеси, Тернополя, Запоріжжя, Харкова, Львова та Торонто (Канада).

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024