Стартували зйомки психологічної драми «Дисидент» про колишнього бійця УПА

03 Листопада 2021, 17:44
Фото зі старту зйомок ФОТО 1268
Фото зі старту зйомок

У Києві стартували зйомки психологічної драми «Дисидент» про колишнього бійця УПА Василя Макуха. Серед продюсерів стрічки – волинянин Андрій Осіпов. 

Зйомки фільму триватимуть у Києві та передмісті протягом двох місяців, прем’єра запланована на осінь 2022 року. Про це Район.Культура стало відомо у ДержКіно України. 

Фільм заснований на реальних подіях, які розгорнулися на тлі радянської військової агресії 1968 року. Патріот і колишній боєць УПА повернувся із таборів і ось уже кілька років живе в радянській Україні. Табірне минуле не дає йому знайти гідну професію, а політичні переконання – жити звичайним життям. Втративши віру в боротьбу, він наважується на останню у своєму житті акцію протесту.

Стрічка звертається до часів кінця Хрущовської відлиги та розквіту дисидентського руху: образ головного героя натхненний історією життя Василя Макуха – дисидента, учасника українського руху опору в СРСР та бійця Української повстанської армії.

Головного героя, дисидента, на ім'я Олег зіграє Олександр Прищепа, а його дружину Вілену – актриса київського «Молодого театру» Вікторія Ромашко. Також ролі у фільмі виконають Віктор Шестаков, Артемій Зеленський, Даша Творонович, Дмитро Ярошенко, Олег Стефан, Руслан Коваль, Василь Мазур, Олександр Ганноченко, Ігор Халізов.

Режисери-постановники стрічки – Станіслав Гуренко та Андрій Алферов, автори сценарію – Олександр Качан, Андрій Алферов та Владислав Мицовський

Продюсери – Андрій Осіпов, Юрій Калиновский, генеральний продюсер – Олександр Омельянов.

Виробництво – JOYFILMS_filmproduction за підтримки Держкіно та УКФ і у партнерстві з Одеською кіностудією.

 
 
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024