Волинський «Фаберже» показав свою нову роботу

01 Листопада 2021, 13:18
Анатолій Бойко 762
Анатолій Бойко

Заслужений майстер народної творчості України Анатолій Бойко з міста Володимир-Волинський виготовив нову ексклюзивну роботу. 

Робота над експонатом у колекції тривала майже пів року. Про це пише Суспільне.

Зі слів майстра, робота виконана в техніці «обробка металом по яєчній шкаралупі» та складається із п'яти різьблених яєчних шкаралуп різного розміру, розташованих одне в одному: яйце страуса Ему, гусяче, куряче, перепелине та ще одне мініатюрне.

«У найменшому яйці є специфічний камінь. Він розрізаний так спеціально, і на світлі виблискує. Щодо художніх металів, які беру для роботи, то вони оброблені та не піддаються корозії. Усередині шкаралуп – нержавіюча сталь, а зверху напилення у кольорах», – розповів Анатолій Бойко.

Яєчна шкаралупа, оздоблена металом, розташована на змайстрованій ювелірній смолі з бурштиновою крихтою.

Частину робіт із власної колекції майстер реалізував. За кошти з продажу, закуповує матеріали для подальших різьблень.

«Є колекціонер з України, який час від часу купує мої роботи, але ті кошти, яких небагато, ідуть в роботу», – говорить майстер-рекордсмен.

Свої роботи Анатолій Бойко виготовляє у невеликій галереї, проте сподівається в недалекому майбутньому створити власний простір для життя і роботи.

«У планах є відкриття музею-садиби у Володимирі-Волинському на кшталт будинку Миколи Голованя в Луцьку, якого я дуже поважаю. Це був би і будинок для моєї сім'ї, бо зараз ми проживаємо у невеликій квартирі всі разом, і одночасно музей-візитівка. Це був би бренд Волині. Хотілося б, щоб інвестори чи бізнесмени допомогли, адже на це потрібні великі кошти», – зазначив волинянин.

Зі слів Анатолія Бойка, про різьблені яєчні шкарлупи та світові рекорди у грудні цього року вийде друком автобіографічна книга. Також майстер зазначив, що невдовзі планує встановити ще один світовий рекорд, та якою роботою здивує – поки не каже.

Довідково. Перший світовий рекорд Анатолій Бойко встановив 17 липня у номінації «Перша авторська колекція експонатів з яєчної шкаралупи, інкрустованої металом». Рекордсмен тоді розповів, що робота з яєчною шкарлупою допомогла йому реабілітуватися після контузії, яку отримав під час військових дій.

Минулого року майстер розповідав, що іноді працює швидко, часом на роботу витрачає кілька місяців. У колекції різьблені яйця – перепелині, курячі, яйця гусей і страусів.

Перший світовий рекорд у номінації «Перша авторська колекція експонатів з яєчної шкаралупи, інкрустованої металом» Анатолій Бойко встановив у липні 2020 року. Ще два світові рекорди були зареєстровані у квітні 2021 року, коли волинянин зробив у шкаралупі гусячого яйця 52 754 просвердлених отвори, в курячому – 33 436 отворів діаметром 0,15 міліметра.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024