У Луцьку «БЕШКЕТники» показали виставу на підтримку Район.Культура

31 Жовтня 2021, 18:30
«Таємниця місячного сяйва» 1547
«Таємниця місячного сяйва»

В Палаці культури міста Луцька показали прем'єру вистави театральної студії «БЕШКЕТники» – «Таємниця місячного сяйва».

Показ відбувся 30 жовтня та присвячений на підтримку видання Район.Культура

Виставу відвідало багато людей. Керівник театральної студії та режисер постановки Вадим Хаїнський звернувся до глядачів та зауважив, що хто як не спільнота дотична до творчості повинна допомагати виданням, які пишуть про культуру. 

«В нас перший такий досвід і гідний приклад для інших. Ми хочемо цим показом підтримати таке важливе для Волині видання – Район.Культура. Тільки гуртом і тільки разом ми зможемо відстояти це видання. Особисто я хочу, щоб про культуру писали, щоб про нашу творчість писали», – зазначив режисер.

Також він зазначив, що над виставою вони почали працювати ще весною, продовжили роботу восени. Особливістю та новаторством для «БЕШКЕТників» у цій постановці сало залучення трьох вікових груп студії.

Читайте також: «Бешкет – це наша фішка». Як діти в Луцьку вчаться бути розкутими завдяки театру

«Таємницю місячного сяйва» вперше показали у Ковелі на фестивалі «Театральна осінь». Пластиографкою стала Юлія Варченко, художницею – Олеся Іщук

Сюжет взятий з казки Бориса Грінченка «На Русалчин Великдень»:

Ніч. Берегом Дніпра блукає Козак, що заблукав у луках над рікою. Сходить місяць. З’являється Русалка, яка закликає своїх подруг виходити на нічні забави. На її заклик з’являються інші русалки, які починають танцювати і водити хороводи. Козак зачаровано спостерігає над ними. 

Русалки по черзі згадують про своє земне життя і про те, як потрапили на річкове дно. Раптом вони помічають Козака і погрожують його затягнути до Дніпра, якщо він не відгадає їхніх загадок. Рятує його Нова Русалка, яка ще не зовсім забула про земне життя і співчуває Козакові. Заходить місяць, отже, русалкам пора повертатися на дно.

Після виступу глядачі стоячи аплодували акторам, дарували їм квіти та подарунки. Звертали увагу на якісну роботу зі світлом та на професійну гру юних акторів. Більшість підтримала ініціативу театральної студії на чолі з Вадимом Хаїнським та долучилася до підтримки видання Район.Культура, зробивши внески у скриньку.

Запис вистави можна подивитися за посиланням.

Читайте також: Сто днів для культури: редакція Район.in.ua збирає кошти на новий проєкт

*

*

*

Якщо вам сподобалась ініціатива та вистава, і ви прагнете підтримати видання Район.Культура – переходьте на сайт Спільнокошту.

Фото – Володимир МАКСИМЧУК

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024