Людство не вчиться на помилках: у Луцьку відбувся допрем'єрний показ фільму «Чому я живий»

30 Жовтня 2021, 17:31
Допрем'єрний показ стрічки «Чому я живий» ФОТО 1782
Допрем'єрний показ стрічки «Чому я живий»

У Луцьку презентували фільм режисера Віллена Новака «Чому я живий», який вийде на широкі екрани 4 листопада. 

Допрем'єрний показ відбувся у п'ятницю, 29 жовтня, у РЦ «Промінь». На події побувала журналістка Район.Культура. 

Перед показом стрічки відбувся світський раут, в рамках якого Волинська облдержадміністрація, Одеська кіностудія та Волинська кінокомісія підписали меморандум про співпрацю.

Сергій Шараєвський, заступник голови ГО «Волинська кінокомісія» зазначив, що Комісія — це інституція, що займає певну нішу в кінематографі, і має на меті поєднати кіновиробників та наш рідний край, аби на Волині знімали фільми.

«Будь-який продюсер з Голлівуду чи Болівуду не знає де що знаходиться на різних місцевостях. Ми можемо створити сайт з локаціями, виховати людей-спеціалістів, забезпечити прийомом на локаціях. Усе це ми можемо зробити разом, маючи потужний потенціал», — розповів Сергій Шараєвський.

Народна депутатка Ірина Констанкевич також підкреслила привабливість волинського регіону, адже у нас є багато туристичних принад — замок Любарта, Володимир, Трохимбрід тощо.

На світський раут та передпоказ фільму завітали представники знімальної групи — директор Одеської кіностудії Андрій Осіпов, продюсерка фільму Анна Дочева, другий режисер Олена Дукаценко, актори та акторки Роланд Мішко, Анастасія Борисова, Анастасія Марків.


Після завершення показу стрічки Роланд Мішко, який зіграв юнака Льончика, поділився своїми думками та враженнями від перегляду.

«Фільм про те, що людство не вчиться на помилках. Думаю, цей фільм створений для того, щоб показати як люди самі ставлять себе на місце богів. Було б круто, якби ми враховували помилки минулого. Також цей фільм показник того, як має бути, бо ніхто не має розділяти та утискати людей за національністю чи якимось іншим фактором», – сказав Роланд Мішко. 

Прем'єра фільму відбудеться в кінотеатрах 4 листопада, трейлер можна переглянути за покликанням.

Читайте також: Сто днів для культури: редакція Район.in.ua збирає кошти на новий проєкт

*

*

*

Якщо вам сподобався цей репортаж – підтримайте Район.Культура довільним внеском на Спільнокошті.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024